Uhyggelig halloweenhygge
Halloween-6.jpg
Der blev uddelt masser af slik, og lavet lidt ballade, da Gladsaxes børn gik årets uhyggelige slikrunde

Halloween er blevet en mærkedag som børn og voksne glæder sig til og gør noget ud af. Også her i Gladsaxe, hvor mange husstande havde pyntet uhyggeligt op med edderkoppespind, gravsten og græskar.

Og slikskålene var fyldt inden i de varme stuer, så der var noget at give til de små varulve, zombier og spøgelser, der ringede på i tusmørket. Ikke mindst på Selma Lagerløfs Allé, Maj Allé og Blomstermarken, hvor Gladsaxe Bladets udsendte medarbejder var ude og blive skræmt mere eller mindre fra vid og sans.

Halloween, eller Allehelgensaften, fejres hvert år 31. oktober. Oprindeligt var det en keltisk nytårsmarkering hvor man mindes de døde, og hvor hekse, spøgelser og mørke magter spotter de helgener, som hyldes 1. november, på Allehelgensdag (der dog markeres den 1. søndag i november i den danske folkekirke).

Den amerikanske keltisk-inspirerede Halloween-tradition har især vundet indpas i Danmark i de seneste 20 år, hvor traditionen er blevet større end fastelavn. Mere end hver anden børnefamilie fejrer Halloween, hvor der hvert år købes hundredetusindevis af græskar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top