annonce
Vælg den rigtige stomipose til din kropsform
StomiGB.jpg
SPONSORERET INDHOLD: Vælg den rigtige stomipose til din kropsform. Jo bedre produktmatch, jo mindre er risikoen for lækage og hudproblemer.

For de fleste kan livet efter en stomioperation være udfordrende. Kroppen forandrer sig, og det tager tid at finde sine nye rutiner. Selv efter mange års brug af et stomiprodukt, kan du opleve, at den rutine, der før virkede godt, pludselig giver dig problemer. Derfor skal du altid vælge en stomipose, som passer til din kropsform. Jo bedre et produktmatch, desto mindre er risikoen for lækage og hudproblemer.

Undersøgelser* har vist, at hudproblemer og lækage er de to største udfordringer ved at have en stomi. Grundene hertil kan være mange, men den hyppigste årsag til at stomiopererede får hudproblemer er, at output har opløst klæberen og kommer i kontakt med huden. Uanset hvilken stomitype det drejer sig om, så er der desværre rigtig mange stomiopererede, som dagligt lever med et hudproblem:

• Ileostomi: 57%
• Urostomi: 48%
• Kolostomi: 35%

Faktisk ved overraskende mange slet ikke, at de har et hudproblem, og derfor søger de heller ikke hjælp. Stomiopererede med hudproblemer har typisk en lavere livskvalitet, da de oftere skal skifte stomipose og generelt bruger de flere tilbehørsprodukter end stomiopererede, som ikke bøvler med hudproblemer.

Det er ofte ældre mennesker, der ikke er i kontakt med deres læge eller stomisygeplejerske, og derfor lever de med lækage og hudproblemer i stilhed. Men det er der bestemt ingen grund til. Oplever du problemer med din stomi, skal du gøre noget ved det. Dette er også grunden til, at stomisygeplejerskerne anbefaler alle stomiopererede et årligt opfølgningsbesøg på deres lokale stomiklinik.

Føl dig sikker med et stomiprodukt til din kropsfacon
Mavens hudområde omkring stomien har stor betydning for dit produktvalg. Det er derfor vigtigt. at du vælger et stomiprodukt, som passer til din kropsfacon for at sikre en tæt vedhæftning. Alt efter kropsfacon kan stomiprodukter inddeles i flade, konvekse og konkave produkter:

1. Flad kropsfacon: er du flad omkring din stomi, skal du vælge et fladt produkt.
2. Indadvendt kropsfacon: er du indadvendt, skal du vælge et konvekst produkt.
3. Udadvendt kropsfacon: hvis du har en udadvendt facon (bule), skal du vælge et konkavt produkt.

Flade stomiprodukter
Hos Coloplast kan du både få flade stomiprodukter som 1-dels produkter, hvor klæberen er en integreret del af stomiposen og som 2-dels produkter, der består af en klæbende basisplade og en separat stomipose.

Konvekse stomiprodukter
Et konvekst stomiprodukt har en klæber, der understøtter skæve, indtrukket stomier. Konvekse produkter fås i flere volumenstørrelser og varianter, herunder i en blød, light og dyb variant som opfylder forskellige behov for støtte omkring stomien.

Konkave stomiprodukter
Det er vanskeligt at finde stomiprodukter, der passer til brok og buler. Coloplast tilbyder konkave produkter med en buet pasform, der sikrer tæt vedhæftning og omfavner bulen, uden fuger og folder i klæberen.

SenSura® Mio Concave er specialudviklet til brok og buler
Et studie fra Region Hovedstadens stomidatabase** viser, at hele 36% af alle stomiopererede har en bule omkring deres stomi 400 dage efter operationen. Har du en kropsfacon, der vender udad, bør du undersøge, om du kan få glæde af et konkavt produkt. På den måde kan du mindske risikoen for lækage og hudirritation. Coloplast er pt. den eneste producent på markedet, der producerer stomiposer til udadvendte kropsfaconer. Du kan gratis bestille en vareprøve på SenSura® Mio Concave, hvis du har udfordringer med brok og buler.

Bestil gratis vareprøver hos Coloplast
Dit stomiprodukt skal passe til dig, ikke omvendt. Er du i tvivl om, hvilke stomiprodukter du bør vælge til din kropsfacon, kan du med fordel tage et bodytjek fra Coloplast, hvor du ved at besvare 8 enkle spørgsmål kan se hvilket stomiprodukt, der sandsynligvis passer bedst til dig. Du finder bodytjekket på coloplast.dk.

Du kan også bestille gratis vareprøver hos Coloplast. På den måde kan du nemt og hurtigt prøve de forskellige produktvarianter for at finde netop de produkter, der gør din hverdag lettere.

I mere end 60 år har Coloplast udviklet stomiprodukter i tæt samarbejde med stomiopererede og sundhedspersonale. Du kan derfor være helt tryg, når du vælger stomiprodukter fra Coloplast. De leverer desuden din bestilling inden for 24 timer på hverdage, og der er fri fragt på alle ordrer.

Vil du vide mere om, hvordan du skifter dine stomiposer, eller ønsker du gode råd til at leve et godt liv med stomi, kan du kontakte sygeplejerskerne hos Coloplast, som naturligvis har tavshedspligt.

*Study of peristomal skin disorders among patients with permanent stomas, P. Herlufsen et al., British Journal of Nursing, 2006, Vol 15, No 16.
**Incidence and risk factors for parastomal bulging in patients with ileostomy or colostomy: a register-based study using data from the Danish Stoma Database Capital Region, R.M.Andersen et al., 2017.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top