annonce
Besættelse og himmelsk musik
Deforbandedeårg.jpg

Stillfoto fra filmen De Forbandede År af Anders Refn. Foto: Henrik Petit

Jesper Christensen som Karl Skov i ”De forbandede år”. Foto: Scanbox Entertainment.
Bibliografen viser ’De forbandede år’ og koncertfilm med Aretha Franklin

I ”De forbandede år” har Karl Skov kone, fem børn og er den succesfulde ejer af en stor elektronikfabrik. De lever et godt og privilegeret overklasseliv på Strandvejen nord for København, da nazisterne besætter Danmark i april 1940.

Karl kæmper for at videreføre produktionen på fabrikken, men for at beskytte sin familie og ansatte begynder han modstræbende at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien.

”De forbandede år” kommer her i 80-året for besættelsen som en belejlig reminder om aldrig at tage friheden for givet og har danmarkspremiere i Bibliografen torsdag 9. januar.

Selvom koncertfilmen ”Amazing Grace”, der blev indspillet over to aftener i en kogende hed kirke i det sydlige Los Angeles i 1972, først har premiere i Bibliografen torsdag 16. januar, slår vi alligevel et lille slag for netop denne film allerede nu.

Instruktøren Sydney Pollack forevigede dengang begivenheden, men filmen blev aldrig udgivet på grund af nogle tekniske vanskeligheder. Først nu, hele 47 år senere, får publikum denne uventede gave i form af en Aretha Franklins i absolut topform. Så læn jer tilbage og nyd en film fuld af pragtfuld musik. Lørdag 18. januar introduceres filmen som noget ganske særligt af radiovært og jazzafficionado Stine Danving.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top