Café VAERD vil være dansk og lokal
vaerd-Gladsaxe.jpg
Siden 3.september i fjor har Gitte G-Theilade (tv) sammen med sit personale haft travlt i Café VAERD på Bagsværd Hovedgade 131. Foto: Jacob Thesander
Siden 3.september sidste år har Gitte G. Theilade været indehaver af caféen VAERD på Bagsværd Hovedgade 131

Hun har en alsidig baggrund som både kok og jobkonsulent, men nu skal der satses på god økologisk kaffe, dansk bagværk og et godt lokalmiljø.

– Det jeg gerne vil her, er at lave en lokal café i Bagsværd. Der har længe manglet et sted at gå ud og hygge sig, og der sker simpelthen for lidt i Bagsværd! De tilbud der var i forvejen, manglede hygge, så derfor har jeg lavet et sted, som er lidt mere dansk/fransk-bistro-agtig, fordi jeg kunne se potentialet i lokalerne og beliggenheden, forklarer Gitte G. Theilade.

Ud over den gode økologiske kaffe, satser man på hjemmelavet mad, også gerne økologisk, så vidt det er muligt. I Gladsaxe Kommune er der i forvejen har fokus på bæredygtighed, grøn omstilling og verdensmål, hvilket jo går fint i tråd med caféens værdier. De madsteder, der i forvejen fandtes i området havde meget udenlandsk mad på spisesedlen (pizza, sushi osv), men hos Café VAERD er det den gode danske mad, der tilbydes.

– Jeg ville gerne have lidt ”retro” ind over, så vi laver eksempelvis dansk kringle, muffins og bagværk, som trækker på de danske traditioner. Det vil jeg gerne fastholde, og det skal selvfølgelig være hjemmelavet, fastslår Gitte G.Theilade.

VAERD er også events og kunst på væggene
Café VAERD kan også bruges til lokale arrangementer og events, som øger aktiviteten i Bagsværd. Til en start har der været en workshop i samarbejde med den nærliggende kosmetolog, hvor ca. 18-20 kvinder deltog.
Derudover er det planen, at caféens lokaler skal bruges til så forskellige ting som mødregrupper, vinarrangementer og bisættelses-selskaber. I alt kan man huse op til 25-30 personer til et specifikt arrangement. Endelig kan lokale kunstnere få deres billeder og malerier hængt op på væggene, hvilket jo både forskønner oplevelsen på selve stedet, men forhåbentlig også giver den pågældende kunstner værdifuld eksponering. Det er dog stadig hjemmebaget og den gode, danske madtradition, som primært skal lokke kunderne til.

– Det er vigtigt, at folk får at vide, at vi selv bager de produkter, som vi tilbyder. Her er ingen burgere eller mormors hakkebøffer, for vi har ikke bevilling eller udstyr til at kunne stege madvarer. Derfor tilbyder vi udelukkende de lettere retter, som folk er glade for, slutter Gitte G. Theilade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top