annonce
Flere skal med
Jobcenter-logo-2.jpg
Foto: Peter Kenworthy.
Gladsaxe er med i ny beskæftigelses-indsats for kontanthjælps-modtagere

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har udvalgt de kommuner, der får tilsagn om at deltage i den nye runde af beskæftigelsesindsatsen, ”Flere skal med 2”, der har alle aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere som målgruppe.

Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har modtaget ansøgninger fra 58 kommuner, og udvalgt 30. Heriblandt Gladsaxe.

– Hvor den landsdækkende forløber, ”Flere skal med 1”, var målrettet borgere, der havde været på kontanthjælp i fem år eller mere, er det en central ambition i Flere skal med 2, at indsatsen bliver fastforankret som normalindsats til hele målgruppen af aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Det gælder også integrationsydelsesmodtagere over 30 år, som ikke er en del af selvforsørgelses- og hjemrejseprogrammet eller introduktionsprogrammet, skriver Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering på deres hjemmeside.

Ifølge styrelsen skal alle borgere i indsatsgruppen blandt andet have en personlig jobformidler, der kan bygge bro til arbejdsmarkedet, og have lagt en plan mod et personligt jobmatch, som tager afsæt i borgerens egne ressourcer og jobmål.

Formålet er at etablere et personligt jobmatch med fokus på lønnede timer. Det kan være i form af løntimer eller virksomhedspraktik, der peger frem mod lønnede timer. Men formålet med praktikken skal stå knivskarp for både borger, virksomhed og jobformidler, tilføjer man.

Indsatsen løber til og med december 2021.

Ifølge den nye lov om aktiv beskæftigelsesindsats, der trådte i kraft 1. januar, kræves det at virksomhedspraktik så vidt muligt skal føre til lønnet arbejde.
pk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top