Fokus på byudvikling og grøn omstilling
Trine-Græse.jpg
Foto: Presse
Ved indgangen til det nye årti er det tid at kigge fremad og gøre status. Og det går rigtig godt i Gladsaxe.

Af Trine Græse, borgmester

Ved indgangen til det nye årti er det tid at kigge fremad og gøre status. Og det går rigtig godt i Gladsaxe. Budget 2020 blev traditionen tro vedtaget med et bredt flertal på 22 af 25 byrådsmedlemmer. Vi er alle meget optaget af, hvordan vi udvikler vores by. I de kommende 10 år investerer vi for 3,3 mia. kr. i blandt andet sundhedshus, folkeskoler, handicapboliger, skøjtehal og i Hovedstadens Letbane.

Samtidig gør vi byen grønnere med træer og blomster. Til foråret vil 340.000 løg blomstre overalt i Gladsaxe, og vi har sat ekstra penge af til en grøn pulje, som alle kan søge. Så kom endelig med jeres gode ideer.

I 2020 vil vi udarbejde en samlet strategi for grøn og bæredygtig omstilling. Vi har som den første kommune i Danmark en kommunestrategi, der tager udgangspunkt i FN’s verdensmål. Med Gladsaxestrategien bygger vi videre på den bæredygtighedsdagsorden, vi allerede tog hul på, da vi i 2007 satte som mål at sænke CO2-udledningen med 40 procent i 2020. Siden har vi blandt andet klimarenoveret vores bygninger og skiftet til elbiler i hjemmepleje og rengøring. Vi bygger svanemærkede børnehuse og affaldssorterer i alle boliger.

Vi anlægger rekreative klimatilpasningsanlæg, som fremhæves blandt de 100 mest visionære i verden. Og i 2019 blev vi kåret som en af 42 byer i verden, der har bedst styr på CO2-udledningen. Vi har allerede reduceret CO2-udledningen med 50 procent der, hvor vi som kommune selv har indflydelse. Men selvom både borgere og virksomheder har taget bæredygtighedsdagsordenen til sig, er vi stadig ikke i mål med Gladsaxes samlede udledning. Vi har også fokus på trafikstøj. Gladsaxe er hovedstadsområdets mest støjplagede kommune. Derfor lægger vi pres på regeringen, så alle midler, der kan dæmpe vejstøjen, kommer i spil.

I det hele taget arbejder vi benhårdt for et Gladsaxe i social-, miljømæssig og økonomisk balance. Vi har gode velfærdstilbud til børnefamilier, ældre og dem, der har det svært. Vi har gode dagtilbud og har netop fået kåret Gladsaxe Skovbørnehave som Danmarks bedste børnehus. Fra ind og udland kommer politikere og fagfolk for at lære af den måde, vi driver skole på. Og vi indretter alle vores plejeboliger, så de er demensvenlige.

Ja, ambitionerne er høje, og jeg glæder mig til at komme i gang med alt det, vi sammen skal nå i det nye årti. For de bedste resultater er nu engang dem, vi skaber sammen. Godt nytår til alle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top