Frisk luft til gamere
App-baseret spil skal flytte gamere ud af værelserne og ud i den friske luft

Gaming og frisk luft. To ting der bare ikke normalt hører sammen. Men det skal der laves om på – hvis det står til folkene bag det nye app-baserede spil Det Skinnende Sværd.

Unge danskere i alderen 9-14 år skal spille løs i de grønne områder for eksempel omkring boligområderne Høje Gladsaxe og Værebro Park. Det Skinnende Sværd er et gameorienteret udfordringsspil, som minder om computerspil – det foregår bare udendørs.

Norse Theme Parks står for udviklingen af udendørsspilkonceptet, og det sker i samarbejde med Gladsaxe Bibliotek, Gladsaxe Kommune og Gladsaxe Pædagogiske Videncenter. Selve udviklingen af spilappen sker i samarbejde med Trida Media og i testfasen med udvalgte unge fra boligforeningen Værebro Park, Ung i Gladsaxe (UNIG) og Skovbrynet Skole.

Når spillet efter planen er færdigudviklet i 2021, vil ”spillepladen” bestå af to meter høje træskulpturer af vikingekrigere, der er opstillet på ni positioner i de rekreative områder fra Gyngemosen over Smørmosen til Hareskoven. De unge ”gamere” skal så finde vikingekrigerne ved hjælp af gps i spilappen, fuldstændig ligesom i geocaching.

På hver post med en vikingekriger vil der være monteret et symbol/billede på krigerens skjold, der kan aflæses af appen. Appen viser en af krigerne, der giver deltageren en udfordring, som skal løses på tid. Spillet har indbyggede niveauer, så deltagerne kan spille spillet flere gange og stadig blive udfordret.

Spilkonceptet har modtaget en bevilling på 439.000 kroner fra Villum Fonden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top