Gejst i gentagelser giver gode slutprodukter
Den 15. januar indvier SOVI sit nyåbnede snedkeri

Fonden SOVI har drevet beskyttet beskæftigelse for borgere med autisme siden 1972, hvor en forældrekreds til unge, der forlod Sofieskolen (Danmarks første specialskole for børn med autisme), ønskede et kvalificeret arbejdstilbud til deres børn. I dag beskæftiger SOVI 50 værkstedsmedarbejdere med autisme på de beskyttede værksteder, og har yderligere 40 borgere i beskæftigelsesrettede forløb for at komme ind på det ordinære arbejdsmarked.

Under brandet SOVI Wood, har SOVI gennem noget tid istandsat kasserede kvalitetsmøbler. Det nyåbnede snedkeri giver SOVI nye muligheder for at udvide sin egenproduktion og for at bidrage til det lokale erhvervsliv med delproduktioner.

Med et instruktørteam i produktionsafdelingen bestående af en garvet socialpædagog, en smed og en snedker – begge med solid erfaring fra professionelle værksteder – kan SOVI sikre produkter af høj kvalitet og en specialiseret pædagogik, som sikrer trivslen blandt værkstedsmedarbejderne med autisme.

– Vores styrke som leverandør er medarbejdernes evne til at udføre arbejde med mange gentagelser i høj kvalitet. Hvor andre bliver trætte eller mister motivationen, kan medarbejdere med autisme lægge samme gejst i hver eneste gentagelse – Og det kan ses på slutproduktet, fortæller SOVI’s snedker Martin Sloth.

SOVI søger derfor erhvervskunder, som ønsker serier af ens emner, for eksempel dele af møbler eller andet inventar. Sideløbende med det opsøgende salg til erhvervskunder udvikler SOVI en produktserie af bakker, opbevaringsløsninger og reoler, udført i en karakteristisk konstruktion af trærammer samlet omkring en bund i det bæredygtige kvalitetslaminat fra østrigske FunderMax.

– FunderMax er et stærkt materiale, der er nemt at renholde og næsten umuligt at slide op. Ved at bruge ensartede materialer og en gennemgående signaturkonstruktion på tværs af produktserier, skaber vi et brand med høj genkendelighed. Vores mål er at producere praktiske og smukke brugsgenstande i høj kvalitet, fortæller Martin Sloth.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top