- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Gladsaxeelever sætter dagsordenen

Med forslaget om indkomstregulering af sagsomkostninger ved retssager, som elever fra Atheneskolen har udarbejdet, er de med til at sætte dagsordenen for ungdomsparlamentsdagen på Christiansborg.

Den 27. januar deltager tre elever i Folketingets ungdomsparlamentsdag, hvor de skal forsøge at overbevise elever fra resten af landet om, at netop deres forslag skal vedtages i Folketingssalen. Eleverne får også mulighed for at stille spørgsmål til nogle af regeringens ministre i Ungdomsparlamentets spørgetid.

I Ungdomsparlamentet skal eleverne arbejde med deres forslag næsten helt samme på måde, som det normalt foregår i Folketinget, når nye love skal vedtages. Som afslutning på dagen bliver de forslag, eleverne stemmer igennem i folketingssalen overrakt til en repræsentant for regeringen, som Ungdomsparlamentets bud på, hvad eleverne ville ændre i samfundet, hvis det altså var dem, der bestemte.
Folketinget afholder Ungdomsparlamentet hvert andet år, hvor 179 elever fra 8.- og 9.-klasser over hele landet indtager Christiansborg for at gå i dialog med politikere, ministre og hinanden og debattere de forslag, de selv har skrevet.

Læs mere på up20.dk [1]