Grønne smil
groen_smiley.jpg
Langt de fleste af Arbejdstilsynets Gladsaxe-smileyer er grønne

Af de 577 smileyer, som Arbejdstilsynet har uddelt til firmaer og offentlige institutioner inden nytår, når man søger på Gladsaxe, er fem røde (tre af dem uddelt i 2019 og to i 2018), 31 gule og de resterende 539 grønne. 31 af sidstnævnte er såkaldte ”kronesmileyer”.

– Den grønne smiley betyder, at virksomheden ikke har noget udestående med Arbejdstilsynet, og er dermed et signal til omverdenen om, at virksomheden har orden på sit arbejdsmiljø. Hvis tilsynet viser, at der er væsentlige problemer i arbejdsmiljøet, får virksomheden et påbud eller lignende om at bringe forholdene i orden. Virksomheden får samtidig en gul eller en rød smiley på vores hjemmeside, skriver Arbejdstilsynet på deres hjemmeside.

Kronesmileyen viser, at virksomheden har et anerkendt arbejdsmiljøcertifikat. Det vil sige, at virksomheden arbejder systematisk og målrettet med arbejdsmiljøet.

Arbejdstilsynet pointerer at smileyerne giver et øjebliksbillede af arbejdsmiljøet i de virksomheder, Arbejdstilsynet har besøgt, og viser ikke udviklingen over tid.

Ifølge Arbejdstilsynets Smiley status, har tilsynet inden nytår i alt uddelt over 56.000 grønne smileyer, over 3.500 gule og over 500 røde smileyer.

Læs mere på at.dk/smiley

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top