Kan DF regne?
Man kan desværre blive meget i tvivl.

Ina Strøjer-Schmidt, folketingsmedlem for SF i Københavns omegnskommuner

Man kan desværre blive meget i tvivl.
I sidste uge beklagede Kristian Niebuhr fra Dansk Folkeparti sig over, at ældreområdet skulle være blevet svigtet ved den netop indgåede finanslov. Samtidig kunne man læse, hvor flot det var, at DF havde sikret 1,5 milliarder til ældreområdet i finanslovsaftalen sidste år, modsat altså hvad regeringen og støttepartierne havde aftalt ved den netop indgåede finanslov.

Sagen er blot, at vi i den netop indgåede finanslov viderefører de 1,5 milliarder og derudover yderligere tilfører 125 millioner kroner til ældreområdet. Det vil sige at ældreområdet altså får 1,5 milliarder PLUS 125 millioner næste år. DFs fejl-udlægning afslørede DRs Detektor heldigvis også. Det skal desuden bemærkes, at Dansk Folkeparti valgte at skære på kommunalområdet hvert år de seneste 4 år via kommunernes økonomiaftale med staten, hvilket har betydet langt større forringelser på ældreområdet end de 1,5 milliarder kunne gøre godt igen.

Og den ekstra samlede milliard SF har lovet til ældreområdet skal selvfølgelig komme. I forhold til kommentaren vedr. beløbet afsat til minimumsnormeringer, så har Kristian jo netop rost hvor stort et beløb 1,5 milliarder er, så er 1,6 milliarder til daginstitutionsområdet vel også stort. Og vi fik kæmpet det beløb igennem på finansloven, selvom der var andre støttepartier, der også skulle have penge til deres mærkesager, hvilket var modsat den forhandlingssituation DF stod i sidste år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top