Minimumsnormeringer er ikke fup
Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth skrev i et tidligere debatindlæg, at minimumsnormeringer er fup.

Af Ina Strøjer-Schmidt, Medlem af Folketinget for SF

Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth skrev i et tidligere debatindlæg, at minimumsnormeringer er fup. Minimumsnormeringer er selvfølgelig ikke fup. Lad mig starte med Kenneths påstand om, at den model for minimumsnormeringer, som er vedtaget, er underfinansieret med henvisning til Krakas tal.

Det er ikke korrekt. For man skal fratrække det beløb, som der er aftalt, at kommunerne får fra staten for den demografiske udvikling, samt det beløb den mindre stigning i forældrebetalingen til daginstitutionerne giver. Derefter passer beløbet med de 1,6 milliarder der er afsat.

Andre misforståelser er, at rengøringspersonale og personer på barsel bliver talt med i opgørelsen over voksne der passer børnene. Det gør de ikke. Ligeledes tæller ledernes arbejdstid kun 10% med ift. børnepasningen i det vedtagede beløb.

De 500 millioner kroner ekstra til normeringer næste år vil, som det ser ud nu, også allerede kunne mærkes næste år, da det kan give muligheden for at sætte timetallet op for det pædagogiske personale i hver institution i Danmark. SF ville gerne have haft en kortere indfasning og dermed et større beløb afsat allerede fra næste år, men det kunne ikke lade sig gøre bl.a. fordi det økonomiske råderum er mindre næste år, men også fordi Enhedslisten, Radikale Venstre og regeringen skulle have penge til hver deres egen mærkesag i finanslovsaftalen. Men vi bliver ved med at kæmpe for flere penge til daginstitutionerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top