- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Pas på farten

Det er altid en god idé at passe på farten og holde godt øje med skiltningen. I særlig grad når man kører fra Lyngby mod Buddinge af Buddingevej, og passerer Motorring 3. Her står der et skilt der siger ”60 km/t” inden Motorring 3, efterfulgt af et skilt et par hundrede meter senere, ved Valdemars Allé, på den anden side af motorvejsnedkørslen, der ophæver de 60 km/t.

– Det er godt, at Gladsaxe Bladet sætter fokus på hastighedsbegrænsning på Buddingevej, fordi det har været nødvendigt at ændre den flere gange på grund af de igangværende ledningsomlægninger forud for etablering af letbanen langs Ring 3. I mange år har hastigheden på størstedelen af Buddingevej været skiltet til 60 km/t, men forberedelser til letbanen har påvirket vejen og trafikken – og det har medført en del ændringer i hastighedsbegrænsningen, fortæller Københavns Vestegns Politi.

Når letbanen er færdig, vil hastigheden på Buddingevej være som i anden bymæssig bebyggelse – nemlig 50 km/t. For at undgå forvirring om hastigheden frem til arbejdet er slut, har vejmyndigheden foreslået, at hastigheden på størstedelen af Buddingevej fremover bliver 50 km/t. Det vil begrænse antallet af hastighedsændringer under de kommende trafikpåvirkninger, og det gav politiet samtykke til primo oktober 2019, tilføjer man.

Københavns Vestegns Politi opfordrer til, at man som trafikant husker, at der i tættere bebyggede områder gælder en generel hastighedsgrænse på 50 km/t ifølge færdselsloven, og at siden Buddingevej løber i tættere bebygget område, gælder 50 km/t som udgangspunkt – medmindre en anden hastighed er skiltet.

Med hensyn til hastighedsmålingerne, siger Københavns Vestegns Politi, at man måler hastigheder på forskellige veje i politikredsen, som en vigtig del af arbejdet med at øge trafiksikkerheden og begrænse antallet af dræbte og kvæstede i trafikken, og at der fortsat vil være fartmålinger på Buddingevej.