Sænk energi- og vandforbruget og spar penge
Grønt IDÉcenter i Gladsaxe udlåner gratis en klima- og energikuffert med redskaber til at teste energi- og vandforbrug, spare penge og nedsætte klimabelastningen

Når du holder energiforbruget i hjemmet på et minimum, så undgår du at belaste miljø og klima unødigt – og samtidig kan du spare penge. Grønt IDÉcenter i Gladsaxe har samlet et par eksempler på, hvordan du kan undersøge hjemmets energiforbrug.

Ifølge sparenergi.dk har en gennemsnitsdansker et elforbrug på 1600 kWh om året. Det er dog muligt at reducere det helt ned til 1000 kWh – uden at give afkald på komforten.

Det kan man blandt andet ved at slukke helt for apparater, der ikke er i brug, anvende LED-pærer i lamperne og gå efter energimærkning, når tv, computer eller hårde hvidevarer skal skiftes ud. Elforbruget på hjemmets apparater kan man tjekke ved at anvende en elmåler, som på simpel vis sættes i stikkontakten, hvor den måler over en given tidsperiode.

Undgå at fyre for gråspurvene
Et velisoleret hus resulterer i et lavere varmeforbrug, og det er både godt for miljøet og pengepungen. Ved at undgå kuldebroer, altså områder i husets konstruktion hvor isoleringsevnen er dårlig, kan man desuden minimere risikoen for fugt og skimmelsvamp i hjemmet. Vægge, gulv og vinduers isoleringsevne kan man tjekke med et infrarødt termometer, og man kan måle luftfugtighed indendørs ved hjælp af en fugtmåler.

Både elmåler, infrarødt termometer og fugtmåler kan du låne gratis i grønt IDÉcenter, enten separat eller samlet i en klima- og energikuffert. Klima- og energikufferten indeholder desuden en række andre redskaber, blandt andet udstyr til at vurdere hjemmets vandforbrug.

Læs mere på gladsaxe.dk/gic eller ring på telefon 39 57 69 20 og hør nærmere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top