Sæt pris på din by
Søborgnatten-048-24-19.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

’Sæt pris på din by - Køb lokalt’-dagen skal styrke danskernes bevidsthed om at handle lokalt. Som her på Søborg Natten, hvor der er gang i gaden. Foto: Kaj Bonne.
14 byer og kommuner er klar til en national lancering af ’Sæt pris på din by - Køb Lokalt’-dagen

Danmark får sin første ’Sæt pris på din by – Køb Lokalt’-dag lørdag den 25. april. Målet er at styrke danskernes bevidsthed om at handle lokalt for at fastholde levende og dynamiske byer, og ambitionen er, at Køb Lokalt-dagen bliver en tilbagevendende begivenhed hvert år, sidste lørdag i april. Tanken er også at begivenheden vokser i omfang år for år.

Bag projektet står De Lokale Ugeaviser, BidDanmark, MobilePay og reklamebureauet Marketsquare.

Parterne testede konceptet oktober 2018 i fire pilotbyer, Assens, Hillerød, Holstebro og Hærvejsklyngen (fem landsbyer i Vejen kommune). Det blev en stor succes med mange kunder i byernes butikker og underholdende og fælleskabsorienterede aktiviteter i bybilledet.

Baggrunden for Køb Lokalt-dagen er den kendte problemstilling med stigende butiksdød som følge af især urbanisering og øget onlinehandel. Projektets tilgang er imidlertid, at man lokalt kan gøre meget selv for at vende kurven og skabe optimisme, vækst og udvikling.

– Målet er, at rigtigt mange butiksmiljøer i Danmark afvikler en festdag 25. april og årene efter. Borgerne og den lokale detailhandel skal minde hinanden om, at et mangfoldigt og blomstrende butiksliv er den afgørende og helt centrale forudsætning for at bevare og styrke dynamiske lokale bysamfund, siger Jens Thrane-Møller, direktør for Marketsquare.

Projektet er stadig åben for tilmelding for interesserede kommuner, byer, handelsstandsforeninger og butiksmiljøer.

En by betaler selv for at deltage, inklusive butikkernes deltagelse. Desuden bidrager MobilePay som sponsor. Tilmeldte butikker til Køb Lokalt-dagen får en gratis kampagnepakke, så de kan pynte deres butik med plakater, klistermærker, balloner, flag m.m.

De foreløbigt tilmeldte byer til Køb Lokalt-dagen er Søborg, Bagsværd, Buddinge, Give, Holstebro, Herlev, Tønder, Egtved, Børkop/Brejning, Hillerød, Hjørring, Hørsholm, Assens og Hvidovre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top