6,7 millioner til flere voksne
De seneste uger har jeg deltaget i forhandlingerne om udmøntningen af minimumsnormeringerne, og der er nu faldet en delaftale på plads mellem regeringen og støttepartierne.

Ina Strøjer-Schmidt, Folketingsmedlem for SF i Københavns omegnskommuner

De seneste uger har jeg deltaget i forhandlingerne om udmøntningen af minimumsnormeringerne, og der er nu faldet en delaftale på plads mellem regeringen og støttepartierne. Der er blevet aftalt, at de 500 millioner kroner som kommunerne får i 2020, som en del af finanslovsaftalen om minimumsnormeringer, skal fordeles efter kommunernes børnetal og udelukkende må bruges på pædagogisk personale.

Det har været vigtigt for SF, at pengene kun må bruges på pædagogisk personale. På den måde sikres, at pengene ikke bare “forsvinder” til noget andet i kommunen, men går til det de faktisk er tiltænkt. For Gladsaxe Kommune betyder det, at der i 2020 vil være mulighed for at ansætte ekstra pædagogisk personale for 6,7 millioner kroner, og dette beløb vil stige til det tredobbelte i løbet af de næste år, hvor minimumsnormeringer vil blive fuldt indfaset.

Det er det første gode skridt mod flere voksne i daginstitutionerne. Vi fortsætter forhandlingerne over de næste uger. Her skal vi nå til enighed om, hvorvidt minimumsnormeringerne skal beregnes for hver institution, eller som et gennemsnit af alle institutioner i kommunen. SF kæmper for at personalenormeringen skal tælles for hver institution, da dette giver mere gennemsigtighed og dermed bedst sikrer, at de flere voksne kommer alle kommunens institutioner til gode.

1 kommentar om “6,7 millioner til flere voksne”

  1. Jeg ønsker tillykke og kan se beløbet kan dække de 6,5 mio. kr der blev sparet væk på børneområdet. En besparelse SF stemte for sammen med Socialdemokraterne i Gladsaxe Byråd. Når det er sagt, så håber jeg da at der også kunne ansættes nogle pædagogmedhjælpere såfremt det ikke er muligt at få faglærte pædagoger. Med venlig hilsen Jørgen Mathow-Juhl, Liberal Alliance Gladsaxe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top