- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Danmarks gladeste forening ligger i Gladsaxe

Gymnastik-afdelingen i GIF har for længst fejret sit 100-års jubilæum. Det skete i 2016, og siden da er medlemstallet endda vokset til 2600 gymnastikelskende medlemmer, som kan boltre sig i de fine omgivelser i Gyngemosehallen, som blev indivet i 2011.

– Vores motto gennemsyrer alt hvad vi laver. Det skal boble af glæde, også selv om der er tale om konkurrenceidræt, og selv om vi stiller krav til udøverne. Vi skælder f.eks. aldrig ud, det duer ikke. Vi taler ordenligt til hinanden, og vi er opmærksomme på hinanden, uden at være lalleglade, siger Ida Lykke Bang, underviser og projekt/integrationsmedarbejder i GIF.

Selv om medlemmerne, forældrene, trænerne og lederne i foreningen altså ikke er lalleglade, er de heller ikke ligeglade. Man må gerne stille krav til hinanden, fordi det indebærer, at man gerne vil lære noget. Indlæringen fylder med andre ord meget i GIF, og det appellerer tydeligvis til mange mennesker.

– Vi vokser, og vi har ventelister. Vi vil gerne have mere plads, fordi vi ikke kan lukke de folk ind, vi gerne vil, og derfor vil vi gerne have et ”gymnastikkens hus”, så vi ikke skal afvise nogen, siger Anette Bundgaard, administrativ leder i GIF.

Længere fangearme
Hun er en af en håndfuld ansatte, som har deres daglige gang i Gyngemosehallen, som runger af glade skolebørns stemmer, den torsdag formiddag, da Gladsaxe Bladet kommer forbi. Det er netop en vigtig del af de ansatte medarbejderes jobbeskrivelse, at de skal række ud til skoler og andre offentlige institutioner, som kunne have interesse i at benytte faciliteterne.

– Vi vil gerne ramme nogle målgrupper, som ikke typisk ville være kernesegmentet af gymnastikudøvere eller som ellers ikke finder ind i foreningslivet. Så vores fangearme rækker lidt længere ud end i andre foreninger, så vi skaber bevægelsesmuligheder for folk, som ikke kan finde sig til rette på et stort foreningshold, forklarer Ida Lykke Bang.

I alt er der ca. 350 hold og 150 trænere/instruktører tilknyttet.