Bred debat, tak
Overvægt af akademikere i avisernes debatsider

Ifølge en ny rapport fra den uafhængige centrum-venstre-tænketank, Cevea, er der stor forskel på forskellige samfundsgruppers repræsentation i den offentlige debat.

Hovedkonklusionen er, at langt fra alle uddannelsesgrupper er lige godt repræsenteret blandt forfatterne på debatindlæg i aviserne. Det er med stor overvægt akademikere og journalister, der fylder i debatspalterne.

– 67,9 procent af debatindlæggene i stikprøven fra 2019 er skrevet af akademikere, der ellers kun udgør 13,1 procent af den danske befolkning. Det betyder, at akademikerne er repræsenteret 5,2 gange hyppigere, end deres befolkningsandel tilsiger, skriver Cevea i rapporten.

Cevea har gennemgået debatsektionen i ni landsdækkende dagblade i udvalgte uger.

I Gladsaxe Bladet var der i januar og februar i alt 48 debatindlæg. Også her er der en klar overrepræsentation af debatindlæg skrevet af akademikere, hvor ikke mindst politikerne trækker op i denne sammenhæng.
pk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top