Kan droppe nationale test
Nationale-test-COLOURBOX19737821.jpg

education, learning and people concept - group of students writing school test

Gladsaxe Lærerforening opfordrer kommunen til at droppe de nationale test i Gladsaxes skoler, nu hvor muligheden er til stede. Foto: Colourbox.
Undervisningsministeriet arbejder på et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem

– For nyligt viste en omfattende evaluering af de nationale test fra VIVE, at resultaterne på elevniveau er relativt usikre og kun i begrænset omfang har relevans for lærernes arbejde med at udvikle og forbedre undervisningen, skriver Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse 21. februar.

Regeringen vil inden sommeren 2020 fremlægge et forslag til et nyt evaluerings- og bedømmelsessystem. Frem til dette er klar, vil der være en overgangsordning, og Undervisningsministeriet tilføjer, at ”for skoleåret 2019/2020 gælder, at skolerne får mulighed for ikke at gennemføre de nationale test i udvalgte eller alle fag og klassetrin”.

Gladsaxe Lærerforening ser gerne, at Gladsaxe Kommune benytter sig af denne mulighed.

– De nationale test har ikke bidraget med noget godt til folkeskolen. Eleverne lærer ikke noget af dem. De forbedrer ikke lærernes undervisning. De er en del af et skole- og menneskesyn, der foregiver, at man kan måle og veje sig til det, der er væsentligt. Men sandheden er, at det, der virkelig er vigtigt at kunne her i verden, ikke lader sig klemme ind i regneark. Jeg forventer, at Gladsaxe Kommune benytter sig af muligheden for at fritage de fleste elever for testene i dette forår, fortæller formanden for Gladsaxe Lærerforening, Thomas Agerskov.

I byrådet er man glad for at Folketinget har aftalt midlertidigt at suspendere de nationale test.

– Med forbehold for at lovforslaget kan blive ændret inden vedtagelse, har vi sat et nyt punkt på Børne- og Undervisningsudvalgets dagsorden, hvor vi indstiller at byrådet beslutter at vi ikke afholder de nationale tests i Gladsaxe i 2020. Det gælder dog ikke hvis der er skoler i Gladsaxe der falder ind under de 20 procent skoler der har præsteret dårligst i dansk og matematik, idet de stadig skal teste, eller hvis nogen af dem udtrækkes til at gennemføre test som del af et repræsentativt snit, siger formanden for Børne- og Undervisningsudvalget, Claus Wachmann (B).

– Jeg håber suspenderingen af tests vil lette noget af det pres mange unge i dag føler sig underlagt, også i Gladsaxe, tilføjer han.

Thomas Agerskov siger, at han mener, at den eneste rigtige beslutning vil være at følge forvaltningens indstilling om ikke at gennemføre de nationale test.
pk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top