Letbaneaktivitet
Buddingevej-03-14-20.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Der er ikke megen plads ved Buddinge Station for tiden. Foto: Kaj Bonne.
Mange omlægninger, rydninger og meget bebyggelse på letbanestrækningen i den kommende tid

Forsyningsselskabet Novafos skal lægge nye regnvandsledninger på tværs af rampen til og fra Motorring 3 ved grænsen til Herlev og mod Kagsåkvarteret. Det sker hovedsageligt i den første weekend i april – fra 3. til 5. april – som forberedelse til letbanen. Krydset bliver derfor delvis spærret, og der vil være en del støj fra maskiner.

Der vil også være ledningsarbejde på Gladsaxe Ringvej den 18. og 19. april over for Bauhaus, hvor der kun vil være et spor i hver retning. Og omlægningen af gasledninger på Buddingevej intensiveres, hvilket betyder periodevis færre åbne spor til biltrafik på dele af strækningen mellem Kong Hans Allé og rundkørslen i Buddinge.

Rydning af beplantning i begge sider af vejen på Ring 3 mellem Gladsaxe Møllevej og rundkørslen i Buddinge har desuden været i gang i noget tid. Senere skal der plantes nye træer på strækningen.

Der er meget gravearbejde i gang i forbindelse med byggeriet af letbanen. Foto: Kaj Bonne.

Der er meget gravearbejde i gang i forbindelse med byggeriet af letbanen. Foto: Kaj Bonne.

Masser af aktivitet
Og der er masser af anden letbaneaktivitet i disse tider.
Frem til august vil der være projektaktiviteter i alle otte letbanekommuner som letbanen kommer til at køre igennem. Hovedsageligt ledningsomlægninger og nedrivning af bygninger og rydning af arealer.

Det skriver Hovedstadens Letbane i en kommune- og regionsorientering om letbanen, der er et bud på, hvordan letbaneprojektet vil forløbe.

Gladsaxe bliver, ifølge en oversigt i orienteringen, den hårdest ramte kommune, i hvert fald når man tæller antallet af aktiviteter i de otte kommuner. Her lander Gladsaxe på 23, mens Lyngby-Taarbæk og Herlev kan nøjes med henholdsvis 10 og 16, og Ishøj og Vallensbæk henholdsvis en enkelt og to.

Der er blandt andet tale om omlægninger af vandledninger ved rundkørslen (indtil juni 2021), opsætning af en støjskærm på ringvejen (indtil juni), en støttemur ved Vadbro (indtil april) og nedrivning af en bygning på Buddingevej (indtil september).

Læs mere og følg med på dinletbane.dk/da/foelg-byggeriet/gladsaxe-kommune,
dinletbane.dk/da/faa-trafikinformation, citysense.dk/gladsaxe og gladsaxe.dk/letbane

Man skal zigzagge sig rundt ved rundkørslen. Foto: Kaj Bonne.

Man skal zigzagge sig rundt ved rundkørslen. Foto: Kaj Bonne.

”Den Buddingske Mur” er ved at blive opført ved Gladsaxe Gymnasium. Foto: Kaj Bonne.

”Den Buddingske Mur” er ved at blive opført ved Gladsaxe Gymnasium. Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top