- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Mange møder på arbejde

Sosu-medarbejderen, hjemmesygeplejersken, pædagogen, renovationsmedarbejderen og mange andre går på arbejde under coronakrisen, for at holde velfærdssamfundet i gang.

– Vi ved, at det er en ekstraordinær situation, vi står i. Og vi har brug for alle hænder, så vi kan passe på de borgere, der har brug for det nu, og så vi kan få vores velfærdssamfund til at køre videre. Vores medarbejderes indsats er helt uvurderlig i disse tider, og de fortjener en stor tak, udtaler Kommunernes Landsforenings formand Jacob Bundsgaard.

Samtidig har KL og Forhandlingsfællesskabet på det kommunale område indgået en aftale, der skal sikre fleksibilitet i en ekstraordinær tid med coronavirus. Blandt andet står der i aftalen, der foreløbig løber til 31. maj, at medarbejdere kan få andre arbejdstider, arbejdssteder eller arbejdsopgaver end normalt.

En undersøgelse [1], foretaget af Dansk Erhverv, viser desuden at 72 procent af Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder har sendt medarbejdere hjem. Mange af virksomhederne benytter sig af den lønkompensationsordning, som arbejdsmarkedet parter har indgået.

Forhandlingsfællesskabet repræsenterer 565.000 ansatte i de 98 kommuner og de 5 regioner.