Mere tryghed
Borgerne på Vestegnen ønsker sig mere synligt politi og lokalt nærvær. I Gladsaxe føler otte ud af ti sig trygge

Borgernes oplevede tryghed og tilliden til politiet er dalet på landsplan og på Vestegnen. Det indikerer politiets tryghedsundersøgelse for 2019 – og derfor får borgernes tryghed ekstra fokus i det kommende år, skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

– Vores lokalbetjente gør i forvejen en stor indsats i lokalområderne, og det kommer til at fortsætte. Men vi skal se på, om vi i højere grad kan understøtte denne indsats med flere tværgående tiltag, kontroller og tilstedeværelse af vores patruljetjeneste og færdselsbetjente. Synlighed – og dermed tryghed – bliver et tema, vi skruer op for, udtaler politidirektør Kim Christiansen. I Gladsaxe Kommune er antallet af borgere, der føler sig trygge i deres nabolag, ifølge tryghedsundersøgelsen, 79 procent (og 69 procent i Høje Gladsaxe) – et stykke under landsgennemsnittet på 85 procent.

Antallet af Gladsaxe-borgere, der har tillid til at politiet hjælper hvis der er brug for det er også på 79 procent (og 77 procent i Høje Gladsaxe), mod 82 procent i landet som helhed.
Andelen af borgere i Høje Gladsaxe, som er trygge i deres nabolag og har tillid til politiet, er faldet med 1-2 procentpoint mellem 2018 og 2019.
pk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top