Accept og bekymring
Coronavirus-COLOURBOX44519576-1.jpg
Foto: Colourbox.
Undersøgelse viser at danskerne generelt accepterer og følger de nye rammer, samt har tillid til myndighederne, selvom der er stigende bekymring for blandt andet samfundsøkonomien

– Borgerne har indfundet sig i de nye rammer, men der er tegn på stigende bekymring omkring regeringens strategi, kan man læse i en ny undersøgelse af danskernes adfærd og holdninger under corona-krisen lavet af Aarhus Universitet og Epinion.

Der er tegn på at befolkning generelt har opbygget nye vaner, der underbygger fysisk og mental sundhed, tilføjer man i undersøgelsen. Det er især de unge og mændene halter efter i forhold til at ændre adfærd.

Men samtidig har håndhygiejnen ”aldrig nået et meget højt niveau af efterlevelse i den danske befolkning”, hvilket bliver nødvendigt for at bryde smittekæderne, når samfundet gradvist åbnes op.

Og der er en stigende bekymring i befolkningen for effekterne af den førte politik på samfundsøkonomien, kan man læse i undersøgelsen, ligesom der er sket et fald i danskernes oplevelse af enighed i myndighedernes udmeldinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top