Måske bliver der påskegudstjeneste
Regeringen arbejder på begrænset påskeåbning i folkekirken

Gladsaxes kirker har været lukkede for offentligheden siden 11. marts. Men nu åbner regeringen for, at kirkegængere kan fejre påsken ved påskegudstjenester på en ansvarlig måde, der er i overensstemmelse med myndighedernes anbefalinger.

– Det ville være smerteligt, hvis alle kirker skulle holde lukket i påsken uden nogen form for kirkelig markering. Ikke mindst i en alvorlig tid, hvor danskerne i særlig grad søger fællesskaber og mening. Derfor arbejder regeringen nu på en løsning, så vi også i kirken kan fejre påske inden for en ansvarlig ramme. Jeg er i dialog med folkekirken og sundhedsmyndighederne om, hvordan det kan ske på en god og betryggende måde. Det er afgørende, at gudstjenesterne sker på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. Regeringen ser også på, hvordan andre trossamfund kan gennemføre deres religiøse højtider i denne tid på en sundhedsmæssigt betryggende måde, udtaler kirkeminister Joy Mogensen.

Opdatering 2. april:
Kirkeministeriet melder nu, at folkekirkens åbning bør følge resten af samfundets.

– På et møde i dag mellem kirkeminister Joy Mogensen og landets biskopper udtrykte et flertal af biskopperne, at folkekirken ønskede at stå last og brast med resten af samfundet også i forhold til genåbning. Det betyder, at Kirkeministeren vil anbefale kirkeordførerne ikke at gå længere med overvejelserne om at åbne for kirkelige arrangementer i påske, skriver Kirkeministeriet på deres hjemmeside. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top