Bilen skal kunne lades op
Elbil-glx-1.jpg
Gladsaxes elbiler skal have bedre muligheder for at blive ladet op. Foto: Peter Kenworthy.
Der skal opsættes el-ladestandere ved Gladsaxes bygninger

I den såkaldte ”ladestanderbekendtgørelse” fra marts, kan man læse at der skal etableres el-ladestandere til elektriske køretøjer i eksisterende bygninger (der ikke er beboelsesbygninger) med mere end 20 parkeringspladser inden 2025. Der skal også opsættes ladestandere ved større ombygninger og nybyggeri med mere end 10 parkeringspladser.

Hvis vi skal nå regeringens mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030, er elbiler en del af løsningen, men så haster det med af få flere el-ladestandere til elbilerne, mener byrådsmedlem Pia Skou (B). Hun ville derfor – på sidste byrådsmøde – gerne høre, hvor mange offentlige opladningsstandere der er i Gladsaxe lige nu, hvor mange nye Gladsaxe skal etablere ifølge ny lovgivning, og hvad kommunens aktuelle planer på området er.

Formand for Miljøudvalget, Tom Vang Knudsen (A) svarede, at der lige nu er 11 offentligt tilgængelige ladestandere i Gladsaxe, at kommunen har fundet mindst 20 bygninger hvor der skal sættes nye ladestandere op, samt at der ikke er aktuelle planer om placering af nye ladestandere lige nu.
pk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top