Ondt i corona-psyken
Mentale-problemer-COLOURBOX40222391.jpg

a young caucasian man, seen from behind, wearing jeans and a gray hooded jacket, curled up sitting on an outdoor concrete stairway

Mange er mere bekymrede for tiden. Tankestop og meningsfulde aktiviteter med andre kan få fokus væk fra angstfyldte tanker

Milliarder af mennesker i verden holder sig mere eller mindre hjemme for tiden, på grund af coronavirussen.

Forskning viser, at hjemmekarantæne kan sætte sig spor i form af frustration, kedsomhed, økonomisk usikkerhed, og stigmatisering, samt med symptomer på PTSD, vrede, forvirring samt skyldfølelse, fortæller Bedre Psykologi.

Hos Psykiatrifonden har man landsdækkende, gratis og anonym rådgivning på både chat og telefon, fortæller man. Man kan ringe til Psykiatrifondens rådgivning på 39252525 eller chatte med Psykiatrifonden på organisationens chatrådgivning og ungechat på psykiatrifonden.dk/faa-hjaelp/chat.aspx

Psykiatrifonden giver følgende gode råd, til dem der oplever angst og bekymring under coronakrisen: Ret opmærksomheden udad, træk vejret helt ned i maven, sig ”stop” for de negative tanker og giv plads til positive tanker, sørg for at sove godt og undgå at isoler dig – blandt andet ved at lave aftaler med de mennesker, du holder af, og engagér dig i meningsfulde aktiviteter.pk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top