Stigning i utilsigtede hændelser
I 2019 blev der rapporteret 2.201 såkaldte ”utilsigtede hændelser” i Gladsaxes sundhedsfaglige indsatser

Der var 129 flere utilsigtede hændelser sidste år end i 2018, kan man læse i en sagsfremstilling i Gladsaxe Kommunes Psykiatri- og Handicapudvalg, der baserer sig på en status fra Social- og Sundhedsforvaltningen i Gladsaxe Kommune. I 2015 var tallet 2.413.

Langt de fleste af hændelserne – otte ud af ti i 2019 – vedrører medicinering. Gladsaxe har generelt relativt flere hændelser end landsgennemsnittet, kan man læse i sagsfremstillingen.
Tre af rapporteringerne, om to hændelser, var sidste år i kategorien ”dødelig skade”.

Når noget går galt i sundhedsvæsenet, taler man om en utilsigtet hændelse. En utilsigtet hændelse er en begivenhed, som medfører skade eller risiko for skade, skriver Styrelsen for Patientsikkerhed på sin hjemmeside.

– Utilsigtede hændelser kan ske, hvis der for eksempel er mangler i sikkerhedssystemer, problemer med teknisk udstyr og apparatur, uhensigtsmæssige forhold i tilrettelæggelse af arbejdet, misforståelser eller tab af information, tilføjer styrelsen.

En sundhedsperson, der som led i sin faglige virksomhed bliver opmærksom på en utilsigtet hændelse, skal, ifølge Sundhedsloven, rapportere hændelsen. pk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top