Tålelige toiletter tak
Toilet-02-19-20.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Flere sundhedseksperter og WHO anbefaler flere hygiejnetiltag på offentlige toiletter, for at mindske smitterisikoen. Toilettet på Søborg Torv er et godt sted at starte. Toilettet er fotograferet 1. maj, men tre dage senere, da Gladsaxe Bladet tjekkede, så det ligesådan ud. Foto: Kaj Bonne.
I ly af coronakrisen er der kommet fokus på hygiejne og smittefare på offentlige toiletter

Det er tid til at genoverveje vores hygiejnetiltag – blandt andet hvordan vores offentlige toiletter ser ud, i ly af coronakrisen.

Verdenssundhedsorganisationen WHO skriver i en såkaldt operationel guide 30. april, at hygiejneforhold og rengøring på alt fra offentlige toiletter til restauranter og legepladser skal forbedres.

Sensordrevne vandhaner, berøringsfri udgange og selvrensende toiletter er nogle af de forslag, som sundhedseksperter rundt omkring i verden har, til at minimere smittespredningen fra eksempelvis coronavirus.
Gladsaxe Bladet ville gerne have spurgt Gladsaxe Kommune om man har overvejet sensor-styrede vandhaner, automatiske døre på toiletter, selvrensende toiletter eller lignede, samt til rengøringen af toilettet på Søborg Torv. Gladsaxe Kommune har dog ikke svaret inden redaktionens deadline.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top