Farlig ferie?
badeferie-COLOURBOX44126057.jpg
Foto: Colourbox.
Børn og forældre der ikke følger rejsevejledningerne skal blive væk fra skolen i to uger

Regeringen lempede 15. juni rejsevejledningerne til Tyskland, Island og Norge. For resten af Europa og verden frarådes alle ikke-nødvendige rejser foreløbigt frem til den 31. august.

– Hvis jeres børn kommer hjem fra Sverige eller andre lande, der er omfattet af rejsevejledningen, så beder vi om, at I følger myndighedernes anbefalinger og holder dem hjemme i 14 dage efter hjemkomst. Dette gælder også i forbindelse med sommerferien. Der skal også være 14 dage mellem skolestart og hjemkomst, simpelthen fordi myndighederne vurdere at de kan udgøre en smitterisiko for de andre børn og personalet, skriver børne- og kulturdirektør, Thomas Berlin Hovmand, og skolechef, Michael Mariendal, i et brev til kommunens forældre.

Forældre der heller ikke har fulgt rejsevejledningerne skal heller ikke deltage i arrangementer på skolen.

Dagtilbud, skoler, gymnasier, erhvervsskoler og andre uddannelsesinstitutioner skal af sundhedsmæssige grunde afvise at modtage et barn, en elev eller en kursist, der har været i udlandet, kan man læse på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.

Opdatering: 
– Regeringen indfører med virkning fra den 27. juni en ny model for åbning af grænserne og lempelse af rejsevejledningerne for lande i EU- og Schengenområdet samt UK, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse 18/6.
Åbningen betinges af, at landene opfylder visse kriterier, blandt andet, at antallet af smittede skal være på et lavt niveau, ligesom der arbejdes på at udforme et kriterium om landenes testregimer. Lever landene op til kriterierne, åbnes grænserne for beboere i de omfattede lande.
Indtil i sidste uge frarådede Udenrigsministeriet alle ikke-nødvendige rejser til lande som Spanien, Italien og Grækenland, ”ud fra et forsigtighedsprincip, der handler om at minimere risikoen for, at danskere bliver smittet med COVID-19 i udlandet for derefter at tage smitten med hjem til Danmark”.
Antallet af daglige corona-smittede er generelt stigende i Asien, Sydamerika og Afrika, mens den er faldende i Europa.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top