Iværksætteri trods coronakrise: 292 nye virksomheder i Gladsaxe
Lysten til at starte egen virksomhed lever fortsat i bedste velgående. Det viser en ny analyse fra regnskabs-programmet Dinero

Der blev stiftet 292 nye virksomheder i Gladsaxe Kommune i første halvår af 2020. Det fastslår en ny analyse fra regnskabsprogrammet Dinero.
Det er positivt nyt efter et halvt år, hvor coronavirus kastede erhvervslivet ud i en voldsom krise. Fra midten af marts og to måneder frem styrtdykkede antallet af små, nye virksomheder. Det lignede en mavepuster til dansk iværksætteri, som dog heldigvis kun mistede pusten midlertidigt.
– Som land har vi ganske enkelt brug for, at der skabes nye virksomheder. Vi har brug for mennesker, som tør starte egen virksomhed. Nye virksomheder er fremtidens vækst-motorer, og det glæder mig, at der i skyggen af coronavirus rent faktisk blev stiftet mange nye virksomheder i årets første seks måneder, siger Martin Thorborg, adm. direktør i Dinero ifølge en pressemeddelelse.

Mange nye virksomheder i Gladsaxe
På landsplan faldt antallet af nystiftede virksomheder med 12 procent fra første halvår 2019 til første halvår 2020. 15 kommuner oplevede en stigning fra sidste år til i år, mens antallet faldt i 83 kommuner.
– Det er ikke superoverraskende, at antallet af nye virksomheder er lavere i år end sidste år. Da coronavirussen ramte landet, blev det særdeles udfordrende at være selvstændig erhvervsdrivende, for alt lukkede, og fremtiden var pludselig usikker. Heldigvis har nogle mennesker en så stærk iværksættertrang, at de ikke kan lade være med at kaste sig ud i et iværksættereventyr – økonomisk krise eller ej. Det er sejt, siger Martin Thorborg.
Fordelt på landsdele oplevede københavnerne det største antal nystiftede virksomheder – også når man sammenligner med befolkningstallet. Heriblandt mange i Gladsaxe, som nævnt. I københavnsområdet blev der således stiftet ni nye virksomheder per 1.000 indbyggere skarpt efterfulgt af Nordsjælland med 7,3 og Østsjælland med 7,2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top