Bad ikke i Bagsværd Sø
Der kan være giftige blågrønalger i vandet

Gladsaxe Kommune fraråder lige nu al badning i Bagsværd Sø, også for hunde.

– De seneste svar på algeprøver fra søen viser nemlig mange potentielt giftige blågrønne alger i vandet. Det kan være farligt også at indånde små luftbårne vanddråber, der ryger op i luften ved badning, fortæller Gladsaxe Kommune.

Når der er mange blågrønalger, farver algerne vandet grønt, blågrønt, grønbrune, brunt eller gult og danner plamager på overfladen.

Ifølge Miljøstyrelsen udskiller blågrønalger et giftstof som jævnligt forårsager dødsfald blandt hunde og andre dyr. Når der er mange blågrønalger i vandet kommer de i kontakt med huden når man bader og kan give hudirritationer og udslæt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top