Mundbind på mode
Mundbind-33-20.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Kaj Bonne
Man skal huske at bruge mundbindet rigtigt – ellers virker det ikke

Mundbind er et corona-krav i mange lande. Men også i Danmark udvider Sundhedsstyrelsen sine anbefalinger til brugen af mundbind, blandt andet når der er trængsel i den kollektive trafik, på grund af at flere bruger den kollektive trafik og på grund af smittestigning.

Man skal dog huske at bruge mundbindet rigtig, da det ellers i bedste fald ikke har nogen effekt. Man må således ikke putte mundbindet i panden eller under hagen, og så bruge det igen, ligesom man skal huske at det skal sidde tæt ind til ansigtet.

Ifølge Sundhedsstyrelsens vejledning til brug af mundbind skal man vaske hænder eller bruge håndsprit inden og efter, man tager mundbindet på. Man skal desuden ikke røre det under brug, ligesom man skal skifte det ofte.

Sundhedsstyrelsen anbefaler desuden at man kun bruger engangsmundbind, og helst dem med elastikker til ørerne.  Mundbindet bør være af medicinsk/kirurgisk kvalitet, det vil sige at det er fabriksfremstillet og CE-godkendt. Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke at bruge mundbind, der er lavet af stof eller hjemmelavede mundbind.

Og så kunne man jo håbe, at mundbind begynder at blive uddelt gratis – ikke mindst hvis det bliver påbudt at bruge dem – ligesom kondomer er blevet det for at stoppe AIDS-smitte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top