Sikker skoletrafik
Alle trafikanter skal vise hensyn og børnene skal lære gode trafikvaner på skolevejen

45 procent af de 5-12-årige børn transporterer sig selv til skole uden følge af en voksen, viser en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. En anden undersøgelse fra fonden viser, at knap hver femte kører for stærkt på skolevejene.

Spørger man forældrene, så synes 65 % af dem, at der er trafikkaos på vejene omkring deres barns skole, viser en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden. Det er især antallet af biler, bilisternes parkeringer og manglende hensyn, der skaber kaos, lyder det fra forældrene i undersøgelsen.

Alle trafikanter bør vise hensyn – ikke mindst på skolevejene, og hvis dit barn skal til selv at gå i skole, er det en god idé at træne skolevejen med det, anbefaler Rådet for Sikker Trafik:

Vælg en sikker rute – den rute, hvor I skal krydse vejen færrest gange, og hvor der er mindst trafik. Gå ruten mange gange sammen og aftal enkle regler for, hvad barnet skal gøre de forskellige steder. Gentag reglerne, I har øvet: Stop ved kantstenen, se dig for til begge sider, tjek at bilerne stopper, før du går over for grønt. Lær dit barn at lægge mobiltelefonen væk, når I går i trafikken. Og vær selv et godt eksempel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top