Voxpop: Har du hentet smittestop?
Corona-app-05-40-20.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Kaj Bonne
Der er ikke nok borgere som bruger app´en Smittestop ifølge myndighederne. Vi spurgte borgerne

Smittestop, app´en som sundhedsmyndighederne har udviklet, har mødt mange udfordringer nærmest siden idéen blev født.

Tirsdag den 22. september 2020 er antal personer som er testet positiv i Danmark 23.799 i alt oplyser Danmarks Statistik.

Data fra samme dag viser at app´en smittestop er hentet 1.393.967 gange og 2266 brugere har meldt sig smittede i app´en for dermed at give besked til andre mennesker som de har været i nærheden af.

Pia Sandqvist på 61 år har ikke hentet Smittestop.  - Jeg har faktisk ikke en god forklaring. Jeg har bare ikke hentet den. Men jeg kommer heller ikke så meget herinde i byen. Jeg går mange ture, men det er ude i naturen, fortæller hun.

Pia Sandqvist på 61 år har ikke hentet Smittestop.
– Jeg har faktisk ikke en god forklaring. Jeg har bare ikke hentet den. Men jeg kommer heller ikke så meget herinde i byen. Jeg går mange ture, men det er ude i naturen, fortæller hun.

Gladsaxes smittede
Smittetallet for Gladsaxe Kommune er, ifølge Statens Serum Institut, den 22. september på 3 mens der dagen før var 13 bekræftede tilfælde. I øvrigt det samme høje niveau som den 3. april.
Myndighederne ønsker sig at mange flere ville hente app´en og melde sig smittede i den, hvis det skulle blive aktuelt.

Positiv forskel
På Twitter skriver Sundheds- og Ældreministeriet at ”appen er et digitalt supplement til den manuelle opsporing, som er vigtig for vores muligheder for at inddæmme smitten, når den opstår. Jo flere der bruger appen, jo bedre. Vi ser, med forbehold, at den gør en positiv forskel allerede”.

Nicolaj Pedersen som er studerende på Copenhagen Business School og 26 år har hentet Smittestop.  - Hele holdet har aftalt at vi har den. Det er omkring 50 personer. Vi har aftalt at gøre det for at kunne advare hinanden, fortæller Nicolaj.

Nicolaj Pedersen som er studerende på Copenhagen Business School og 26 år har hentet Smittestop.
– Hele holdet har aftalt at vi har den. Det er omkring 50 personer. Vi har aftalt at gøre det for at kunne advare hinanden, fortæller Nicolaj.

De lokale
Derfor var Gladsaxe Bladet på gaden onsdag den 22. september om eftermiddagen ved Buddinge centret for at tale med lokale borgere, om hvorvidt de har app´en eller ej.
Der er både borgere, som har den og borgere, som ikke har den. Der er forskellige årsager til det.

Allan på 65 år stoler ikke på sikkerheden i den, og Michael mener ikke, at han er udsat for en stor smitterisiko i og med at han arbejder hjemmefra og ikke bruger offentlig transport.
Så er der dem som mest bare ikke har fået den hentet.

Endelig er der andre som færdes i miljøer med mange mennesker og derfor har den.

Jette har hentet Smittestop og mener at det er en god idé at have den. - Det koster mig ikke noget at have den, siger hun.

Jette har hentet Smittestop og mener at det er en god idé at have den.
– Det koster mig ikke noget at have den, siger hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top