Niebuhr bliver løsgænger
Valgmøde-Håndv-08-46-17.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Kaj Bonne.
Gruppe- og lokalformand har meldt sig ud af Dansk Folkeparti

Tirsdag aften meddelte lokalformanden for Dansk Folkeparti Gladsaxe, og gruppeformand for Dansk Folkepartis byrådsgruppe, Kristian Niebuhr, at han fra dags dato har trukket sig som lokalformand og meldt sig ud af Dansk Folkeparti. Han fortsætter i Gladsaxe Byråd som løsgænger.

Tidligere på måneden blev Niebuhr vraget som spidskandidat til næste års kommunalvalg, og fortalte dengang at han ikke stillede op til videre kandidatur. Næstformanden i Dansk Folkeparti Gladsaxe, Susanne Damsgaard, blev ved samme lejlighed partiets nye spidskandidat.

– Efter det der skete ved opstillingsmødet kan jeg ikke se mig selv i partiet. Det var en lang og svær beslutning, men jeg har tænkt mig godt om, og så kom beslutningen i dag, da vi havde bestyrelsesmøde, som jeg efterfølgende meddelte Christiansborg, fortæller Kristian Niebuhr til Gladsaxe Bladet.

Undrer sig
Den nu fungerende formand i Dansk Folkeparti Gladsaxe, Susanne Damsgaard, fortæller at det undrer hende at Kristian Niebuhr har taget det store skridt at melde sig helt ud af Dansk Folkeparti.

– Han fratager dermed partiet sit mandat i byrådet – hvor han sidder i kraft af listestemmer. Jeg synes han burde have givet mandatet videre. Han har selv været kritiker af at man tog sit mandat med videre, når man blev løsgænger eller skiftede parti, tilføjer Susanne Damsgaard.

Dansk Folkeparti valgte på et opstillingsmøde den 8. oktober kandidater til kommunalvalget den 16. november 2021.

– Opstillingsmødet besluttede, at opstillingen skulle være sideordnet. Efter en kort præsentationsrunde blev Susanne Damsgaard ved kampvalg valgt som spidskandidat og Bonett Trusell og Klaus Kjær blev valgt som henholdsvis nr. 2 og nr. 3, skriver Dansk Folkeparti i en pressemeddelelse.

DF nyt hold
Dansk Folkeparti stiller med et nyt hold til kommunalvalget næste år: Susanne Damsgaard (tv) er spidskandidat, mens Bonett Trusell (th) og Klaus Kjær blev valgt som henholdsvis nr. 2 og nr. 3. Foto: Privat.

1 kommentar om “Niebuhr bliver løsgænger”

  1. Susanne Damsgaard siger:

    Artikelen om, at Niebuhr bliver løsgænger skal lige have en kommentar.
    På aftenerne bestyrelsesmøde meddelte KN, st han havnede været i kontakt med Christiansborg omkring sin beslutning.

    Så det er to forskellige udlægninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top