Stadig særdeles smitsom
Ansigtsmaske-1-45-20.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

I en ny rapport fra Sundhedsstyrelsen vurderer man, at der er tilstrækkelig dokumentation for den smitteforebyggende effekt af mundbind. Foto: Kaj Bonne.
Antallet af corona-smittede stiger stadig – på verdensplan, landsplan og i Gladsaxe

Smittetallet stiger. Der har været næsten 150 bekræftede tilfælde af corona i Gladsaxe i sidste uge, hvor kommunens smitteincidens var på 211 per 100.000 – det 8. højeste i landet.

Nye restriktioner sænkede i sidste uge blandt andet forsamlingsforbuddet til 10 personer, indførte krav om mundbind – blandt andet i detailhandlen og på nogle uddannelsesinstitutioner, og anbefalede at man begrænsede sin sociale kontakt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at forældre og andre taler med de unge om at være ung i en coronatid. De skal finde nye måder at være sammen på, mener Sundhedsstyrelsen.

Et nyt nationalt varslingssystem, som blev lanceret i weekenden, har fem risikoniveauer, som angiver alvorligheden af smitten i samfundet samt en liste over tiltag, som kan indføres ved behov. Lige nu er vi på niveau 3.

Der kom også ændrede rejsevejledninger 29. oktober, hvor også Grækenland kom på listen over lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes.

– Med tilføjelsen af Grækenland og Norge, som de to resterende åbne lande i Europa, er hele verden igen orange, hvortil vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser, bortset fra to regioner i Sverige som fortsat er åbne, siger Udenrigsministeriet.

En ny YouGov-undersøgelse viser at der er utilfredshed med coronatiltagene i mange lande. Blandt andet synes 73 procent af japanerne og 55 procent af briterne, at deres regering har klaret det dårligt eller meget dårligt, mens det kun gør sig gældende for under 20 procent af danskere.

Opdateret 1. november. 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top