Gruppe følger Kildegården tæt
Kildegården-1120.jpg
Foto: Peter Kenworthy
Følgegruppe skal diskutere kompetenceudvikling og vidensdeling på plejecentret. Opdateret med citat fra Gladsaxe Kommune

Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget i Gladsaxe Kommune besluttede i juni at der skulle nedsættes en følgegruppe på genoptrænings- og plejecenteret Kildegården. Følgegruppen skal fungere som et forum for dialog, hvor alle kritiske og bekymrede stemmer skal kunne komme til orde.

Formanden eller næstformanden fra Sundheds- og Rehabiliteringsudvalget, repræsentanter fra ledelsen på Kildegården, Ældre Sagen, Seniorrådet, en tillidsrepræsentant og en arbejdsmiljørepræsentant er medlemmer af følgegruppen.

Nu har følgegruppen så mødtes for første gang, hvor gruppens medlemmer blev præsenteret for hinanden og planlagde fremtidige mødedatoer.

Til næste møde er det planlagt, at der skal være en orientering om den kompetenceudvikling der er og har været på Kildegården og hvordan personalegruppen vidensdeler, fortæller formanden for Seniorrådet i Gladsaxe, Inge Mandrup.

Kritiske stemmer
Der har nemlig været en del kritiske og bekymrede stemmer i forhold til Kildegården. Eksempelvis fik Kildegården i januar et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed. Her fandt styrelsen fejl og mangler i medicinhåndteringen og journalføringen, der udgjorde ”problemer af større betydning for patientsikkerheden”.

Efter en artikel om dette havde været i Gladsaxe Bladet, modtog redaktionen adskillige henvendelser fra borgere om problematiske forhold på Kildegården. I maj talte Gladsaxe Bladet med ledelsen på Kildegården, der forsikrede om at man var i fuld gang med at rette op på Styrelsen for Patientsikkerheds kritikpunkter.

Gladsaxe Bladet talte dog så sent som den 23. november med Lisa Paulsen, hvis 87-årige mand var på Kildegården i juni og august.

Ifølge Lisa Paulsen oplevede hendes mand forgæves at forsøge at få fat på personalet, hvorefter han endte med at falde og slå hovedet mod asfalten ved indkørslen til Kildegården. Han blev, ifølge hende, også kørt på hospitalet efter ikke at have fået mad eller drikke i over et døgn.  Hun har derfor klaget til Styrelsen for Patientsikkerhed.

-Det er dybt ulykkeligt hver eneste gang en borger falder. Desværre er det svært helt at undgå trods målrettet forebyggelse, når vi har med meget svage borgere at gøre, som tilfældet er på Kildegården. Generelt tilbyder vi altid vores pårørende en samtale, hvis der er noget, de ikke er tilfredse med, så vi i fællesskab kan opklare, hvad der præcist er sket og handle på det. Hvis pårørende klager, men ikke ønsker at tale med os, er det svært for os at handle, fortæller Susanne Dyremose, der er souschef på Kildegården.

Kildegården har 69 midlertidige pladser fordelt på tre afdelinger, hvor sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, ergo- og fysioterapeuter, en diætist og en farmakonom samarbejder om en rehabiliterende indsats og et sammenhængende borgerforløb.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top