Husk lygter og reflekser i den mørke tid
Cyklist-i-mørke-COLOURBOX5530642.jpg

medieval street (via Barberia) in historical district of Bologna, Italy at night

Foto: Colourbox.
Din cykel skal have lygter på når det er mørkt eller sigtbarheden er dårlig, siger Cyklistforbundet

Det er ved at være godt mørkt – både når man skal afsted om morgenen og kommer hjem om eftermiddagen. Som cyklist er det derfor vigtigt at huske lys, lygter og reflekser.

En cykel med to hjul skal udstyres med mindst én forlygte og mindst én baglygte. Lygterne skal kunne ses tydeligt på mindst 300 meters afstand.

– De skal kunne ses fra siden. De skal være tændt fra solnedgang til solopgang. Reflekser er næsten lige så vigtige som lygter, men det tænker mange ikke over. I loven er der meget præcise krav til hvilke reflekser, der skal sidde hvor på cyklen, fortæller Cyklistforbundet.

Men hvis man er kommet til skade i en trafikulykke, kan forsikringsselskabet nedsætte eller helt afvise dækningen af en skade, hvis man som cyklist ikke overholder lovgivningen, uanset om det er cyklistens eller modpartens skyld i øvrigt, tilføjer man.

Brug lygter og reflekser rigtigt
I en guide til brugen af lygter og reflekser, fortæller Cyklistforbundet at cykler med to hjul skal udstyres med mindst én forlygte og mindst én baglygte, at lysene skal være tændt fra solnedgang til solopgang og i øvrigt i usigtbart vej som tåge og tæt snevejr og at lygterne skal sidde på cyklen og ikke cyklisten.

En almindelig cykel skal desuden være udstyret med de lovpligtige reflekser uanset tidspunktet på døgnet – en rød refleks bagpå og en hvis refleks foran, samt mindst en gul refleks i hvert hjul og mindst to gule reflekser, der bevæges under kørsel, og som er synlige bagfra. Det vil typisk være pedalreflekser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top