Menighedsrådsvalg ved Gladsaxe Kirke
Debat_web.png
Som det eneste af 300 sogne i Helsingør Stift holdes der valg til menighedsrådet den 17. november.

Peter Lawrence Brooker og Ulla Secher Brooker, Provst Bentzons Vej 25 St tv

Som det eneste af 300 sogne i Helsingør Stift holdes der valg til menighedsrådet den 17. november. Der er to lister hvor liste 1 er et helt ny liste og liste 2 er fra det gamle menighedsråd hvor der også er lokal MF Mads Fuglede, byrådsmedlem Katrine Skov og formand for lokalhistorisk forening Arne Fogt samt Gladsaxe Bladets tidligere chefredaktør Jørgen Olsen.

Det er den mærkeligste valgkamp vi har oplevet. Den ene præst Anne Elise Nielsen sender opfordringer ud til forældre, hun i øvrigt ikke har noget at gøre med. Hun truer med at gå hvis der ikke kommer et nyt menighedsråd og vedlægger en smædeartikel fra Ekstra Bladet om den anden præst Roar Tuxen Lavik.

Vi har ikke oplevet før at en ansat i en virksomhed offentlig udskammer en anden medarbejder. Det pudsige er jo, at Menighedsrådet ikke har noget at gøre med præsterne der er ansat af biskoppen. Ingen af præsterne er i øvrigt blevet hindret i deres projekter af menighedsrådet.

Det vigtige er at det drejer sig om noget helt andet. Efter at kirkens lokaler er udbygget til det næsten perfekte skal der endnu mere turbo på de mange arrangementer der findes i dag.

Der er brug for mere for ældre og ensomme og lokalt rettede arrangementer der strækker ud mod lokale bebyggelser og veje.

Se også https://www.gladsaxebladet.dk/2020/11/menighedsraadsvalg-i-gladsaxe-kirke/

2 kommentarer om “Menighedsrådsvalg ved Gladsaxe Kirke”

 1. Katrine Auckbur siger:

  Ja, det er dejligt, at Helsingør Stift har 299 velfungerende sogne, hvilket efterlader 1 sogn, der tilsyneladende ikke fungerer. Det er i sig selv tankevækkende og bør gøre, at der sættes fokus på netop den udfordring.
  Fokus kom der på menighedsrådsvalget i september, hvor den nye liste 1 fandt et signifikant flertal. Det er i sig selv også tankevækkende.
  Peter Lawrence Brooker, du skriver et debatindlæg men undlader et gøre opmærksom på, at du repræsenterer det oprindelige menighedsråd og dermed liste 2, der kandiderer og som også har valgt at underkende den store flertalsafgørende ved at udskrive kampvalg.
  Vi lever i et demokrati og begge lister skal have mulighed for at promovere sig, men det skal gøres i øjenhøjde.
  Den nye liste 1 står for alle og dermed ikke for de få udvalgt, bedre arbejdsmiljø og fornyelse – og har således ikke kun fokus på mursten og bygninger.

 2. Malene Matthison-Hansen siger:

  Det er helt rigtigt, at det er en mærkelig valgkamp – ikke fordi en sognepræst kontakter sine sognebørn, det er vist ret almindeligt når der er menighedsrådsvalg. Det mærkelige er, at valgreglerne giver mulighed for at dem, der ikke bliver valgt ind den første valgaften, kan stille op og trække nye folk ind, som ikke prioriterede at være tilstede på det første valg. Men sådan er reglerne.
  Det er godt at læse at ingen af præsterne er blevet hindret i deres projekter. Men det er desværre ikke det samme, som at de møder anerkendelse og respekt fra menighedsrådet. Der må være en årsag til at en præst siger sin stilling op, og at øvrige medarbejdere forlader kirken.
  Liste 1 er en gruppe engagerede mennesker, som blev valg ind på den første valgaften. De vil arbejde for et godt arbejdsmiljø og gode arrangementer, hvor alle er velkomne. Jeg er ikke i tvivl om, at de skal have min stemme den 17. november.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top