Færre medlemmer
fodbold-barn.jpg
Selvom medlemskabet generelt er faldende, er det for de 1-12 årige stigende. Og fodbold er stadig generelt den mest populære sportsgren. Foto: Peter Kenworthy.
Antallet af medlemmer af idrætsorganisationer er faldende – men ikke i alle aldersgrupper eller sportsgrene

I 2014 var der, ifølge tal fra Danmarks Statistik, omkring 23.000 medlemmer af idrætsorganisationer i Gladsaxe. I 2019 var dette tal faldet til lige under 20.000.

Tallene dækker dog over forskelle i alder og idrætsgren. Således steg medlemskabet for de 1-12 årige og 13-18 årige, mens der var nedgang i grupperne 19-24 årige og 25-59 årige.

Der var også en stigning i medlemmerne i Amerikansk fodbold, automobilsport, badminton, basketball, bordtennis, bueskydning, fodbold, gymnastik, håndbold, ishockey, kano/kajak, karate, løb, minigolf, skøjteløb, softball, styrkeløft, svømning, tennis og vægtløftning.

Men et fald i medlemskabet i atletik, billard, boksning, bowling, brydning, parasport, cricket, cyckling, dans, dart, fitness, judo og ju-jitsu, motorsport, orienteringsløb, petanque, roning, skiløb, skydning, sportsdykning, taekwondo, triathlon og volleyball.

De største sportsgrene i Gladsaxe i 2019 var fodbold, gymnastik, svømning, kano/kajak, løb, og tennis.

1 kommentar om “Færre medlemmer”

  1. Hej Peter,

    Foreninger med medlemstilbagegang skal lige være opmærksomme på at de kan blive ramt af 50% reglen for medlemstilskud, hvilket kan medføre at klubben skal tilbagebetale noget af medlemstilskuddet. VB 1968 blev ramt af denne regel i 2019 hvor vi havde en stor medlemstilbagegang.

    Hilsen
    Jørgen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top