Næsten 10.000 unge bedes testet i løbet af 14 dage
test-corona--e1606916312507.jpg

Picture of a person working in a lab

Foto: colourbox
Opdateres En række teststeder er på vej, lige som der både kommer ændringer i fritidslivet og på skolerne. Borgmesteren håber at tallene vender inden jul. Se testplanen her

 

I Gladsaxe Kommune er der 9.354 unge pr fjerde kvartal ifølge Danmarks Statistik.

Med Regeringens seneste bremseklods i kampen mod smittespredning, træder der en række nye tiltag i kraft samt en række anbefalinger. En af disse anbefalinger kom som et ønske.

Ved tirsdagen pressemøde bad sundhedsminister Magnus Heunicke om at alle unge – særligt de 15 til 25-årige ville lade sig teste inden jul, idet det særligt er i denne aldersgruppe at smittetallene stiger.

Borgmester Trine Græse (A) har da også i en periode forsøgt at få budskabet ud til de unge ved at appellere til både til forældre og fritidslivet om at være opmærksom på grund af de stigende smittetal.

– Det er jo ikke kun de unge, som er skydige, men der er en overrepræsentation i den aldersgruppe. Måske går der nogle unge rundt uden symptomer, men som smitter. Vi skal finde de skjulte smittekæder og hvis vi kan få alle testet, kan vi få brudt de skjulte smitttekæder som måtte være, siger borgmesteren.

Julen er omfattet af disse restriktioner og har stor effekt både i familierne og i fritidslivet. Men hvis alt gå vel, håber borgmesteren, at vi allerede inden jul kan se de første effekter.
– Forhåbentligt ser vi resultater allerede inden jul. For nogle foreninger vil det betyde, at man tager en tidligere juleferie. Det kan forhåbentligt betyde, at vi kan være sammen med vores nærmeste til jul og kan få en lidt mere almindelig hverdag efter nytår, siger hun.

Juleferie

Fritidsaktiviteter for unge under 21 år har været lempet, så man måtte være op til 50 forsamlet ved disse aktiviteter. Denne lempelse blev trukket tilbage i går og træder i kraft den 7. december.

– Vi ved godt, at det er så vigtigt for de unge at være sammen, siger Trine Græse og peger på, at der også i skolerne er ved at blive indført ændringer.
– Hvor der har været undervisning på valgfagene på tværs af klassetrinnene, bliver det nu klassevis. Det kan også være at noget undervisning skal foregå på Teams, men alt det bliver planlagt lokalt og er allerede ved at blive ændret nu, fortæller hun.

Isolationsophold

I forbindelse med de seneste restriktioner, er forplejning på isolationsophold blevet gjort gratis. Og det er vigtigt at borgere, som ikke har mulighed for at isolerer et smittet familiemedlem, kender til denne mulighed.
– Vi kan se, at hvis der er et smittet familiemedlem, bliver enten resten af familien eller i hvert fald nogle af de andre også smittet. Og derfor er det vigtigt at alle kender til denne mulighed, siger Trine Græse.

Borgere i Gladsaxe som er testet positive for corona men som ingen eller kun har milde symptomer, kan få et isolationsophold på hotel.
Man skal kunne klare sig selv uden hjælp og pleje. Derudover skal man kunne svare ja til mindst et af følgende spørgsmål.

  • Deler du en lille husstand med mange på et lille område og/eller er det umuligt at opdele området I bor på, så du kan isolere dig?
  • Bor du sammen med en eller flere personer, som er i særlig risiko for at udvikle et alvorligt sygdomsforløb, og som du har svært ved at holde afstand til?
  • Bor du sammen med personer, som på grund af sociale problemer eller kognitive funktionsnedsættelser, ikke kan følge myndighedernes anbefalinger?

Se mere om ansøgning og isolationsophold på Gladsaxe kommunens hjemmeside her 

Mobilt teststeder

Det er Region Hovedstaden som driver teststederne og kommunen, som stiller muligheder for faciliteter til rådighed.

Der er pt ingen faste teststeder i Gladsaxe Kommune. Der har tidligere har været midlertidige teststeder i kommunen, blandt andet ved Høje Gladsaxe på GXU i november, og nu rykker Testcenter Danmark nu ind igen med en øget indsats. Se lokationerne bunden af denne artikel.

Turister og andre uden NemID kan blive testet i alle teststeder og vil blive ringet op, hvis man er positiv. Der er ikke mulighed for skriftlig dokumentation til COVID-pas. Det er gratis at blive testet for corona, oplyser Region H.

Massetesten starter allerede onsdag den 2. december, hvor Akutberedskabet har pop-up testcentre i Ishøj og Brøndby. Fra den 3. december vil tilbuddet blive udvidet til Glostrup, Rødovre, Hvidovre, Vallensbæk og Gladsaxe og formentlig også til København, Frederiksberg og Tårnby.

De endelige teststeder er ved at blive endeligt fastlagt i samarbejde med kommunerne.

I Gladsaxe Kommune starter massetesten den 3. december og slutter den 16.

Dag Dato sted
Torsdag 03-dec GXU
Gladsaxevej 198, 2860 Søborg
Fredag 04-dec GPV
Værebrovej 156 C
2880 Bagsværd
Lørdag 05-dec
Søndag 06-dec
Mandag 07-dec Gladsaxe gymnasie
Buddinge Hovedgade 81, 2860 Søborg
Tirsdag 08-dec
Onsdag 09-dec
Torsdag 10-dec Tek – tobaksvej erhversskole
Tobaksvejen 19, 2860 Søborg
Fredag 11-dec
Lørdag 12-dec Ungecafeen i Mørkhøj
Rybjerg Alle 62 2860 Søborg
Søndag 13-dec
Mandag 14-dec
Tirsdag 15-dec Bagsværd stadion
Bagsværd Hovedgade 86-90, 2880 Bagsværd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top