Spildevand
Debat_web.png
40.000 til 60.000 skulle det iflg. artiklen koste pr. parcelhusejer at separere spildevand, men mange vil kunne gøre det billigere – og endda tjene penge på omstillingen. Her gennemførte vi omstillingen i 2014, fordi vi ville kunne installere tilbageløbsspærre i brønden for at undgå opstigende vand i kælderen. Dette ville kun fungere, hvis regnvand ikke […]

40.000 til 60.000 skulle det iflg. artiklen koste pr. parcelhusejer at separere spildevand, men mange vil kunne gøre det billigere – og endda tjene penge på omstillingen.

Her gennemførte vi omstillingen i 2014, fordi vi ville kunne installere tilbageløbsspærre i brønden for at undgå opstigende vand i kælderen. Dette ville kun fungere, hvis regnvand ikke blev ledt ud via kloakledningen.

Vi betalte et kloakfirma lidt under 10.000 kr. for at udføre de lovpligtige afpropninger og levere og montere tilbageløbsspærre i brønden. Alt gravearbejde udførte vi selv, ligesom en masse reetablering af fliseareal m.m. Vi sparede faskinen og brugte i stedet hele baghaven som nedsivningsbed.

Nordvand betalte os knapt 24.000 kr. af tilslutningsbidraget for regnvand tilbage. Vi havde altså ca. 14.000 kr. i overskud, men selvfølgelig mange timers arbejde inden vi nåede så langt.

Vi har endvidere en årlig rabat på vores husforsikring, fordi vi har fravalgt at forsikre opstigende vand i kælderen.

For de, der har lyst, vil vi gerne vise rundt i baghaven og give inspiration til at komme i gang. (wergeland@mail.tele.dk)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top