Alle kan få besøg på Rosenlund
Debat_web.png
Coronarestriktionerne har store konsekvenser for vores beboere. Alligevel kan jeg ikke genkende det billede, som Charlotte Helsted i sidste uge tegnede af forholdene på Rosenlund. Det er rigtigt, at beboerne i en periode i foråret ikke måtte få besøg. Men siden sensommeren har alle, også coronasmittede beboere, kunnet få besøg, nu af de tre nærmeste […]

Coronarestriktionerne har store konsekvenser for vores beboere. Alligevel kan jeg ikke genkende det billede, som Charlotte Helsted i sidste uge tegnede af forholdene på Rosenlund. Det er rigtigt, at beboerne i en periode i foråret ikke måtte få besøg. Men siden sensommeren har alle, også coronasmittede beboere, kunnet få besøg, nu af de tre nærmeste pårørende, og vores besøgscaféer bliver derfor kun brugt ganske lidt. Smittede beboere får, udover den almindelige pleje, også regelmæssigt besøg af sygeplejersker og fysioterapeuter, som løbende holder øje med deres tilstand. Det er rigtigt, at medarbejderne har travlt.

Men da det er vikarer og andre udefra, som bringer smitten ind i plejeboligerne, har vi bevidst takket nej til at få nye ind. I stedet yder medarbejdet en kæmpe indsats ved at tage ekstra vagter og hjælpe til rundt i afdelingerne. Så tusind tak for det. Samtidig har byrådet afsat 5 mio. kr. årligt fra 2020 til ekstra aktiviteter. De penge, har vi, sammen med corona-øremærkede penge fra regeringen, brugt vores andel af til nye aktiviteter for beboerne. I starten af januar er det planen, at beboerne på Rosenlund, som de første i Gladsaxe, bliver vaccineret første gang. Derfor opfordrer jeg til, at vi alle gør, hvad vi kan, for at holde modet oppe hos hinanden, bare et lille stykke tid endnu, indtil vaccinen forhåbentligt meget snart giver os hverdagen tilbage.

2 kommentarer om “Alle kan få besøg på Rosenlund”

 1. Sanne Willumsen siger:

  Jeanette, det du skriver stemmer jo ikke overens med Rosenlunds Hjemmeside. Samtidig er det du skriver med at beboere må få 3 nærmeste pårørende jo heller ikke sandt.
  Samtidig skriver du at I ikke bruger Vikarer udefra, det er jo heller ikke sandt, det har du jo bevis for på selve Nytårsaften, der var 2 vikarer udefra i Unikahuset, det er bare ikke ok. Samtidig misforstår du hele Charlottes læsebrev, Det vi i BPR
  mener, er at omsorgspersoner, skal gå ind og yde denne omsorg for ensomhed mange beboere har i denne tid med Corona, for rigtig mange føler en stor ensomhed, og det faste personale har ikke tiden fuldt ud til samt at dække for hvad alle beboere føler omkring ensomhed. Lad være med at tage dette som en kritik, men vend det om og brug det mere konstruktivt.

 2. Frances Fleur McCluskey siger:

  Kære Jeanette,

  Du glemmer da vist, at jeg måtte have hjælp af både politiet og Styrelsen for patientsikkerhed, før I makkede ret og begyndte at overholde lovgivningen! Du har måske også glemt, at det bestemt ikke er første gang, I forsøger at lave jeres egne regler. I september nægtede du også nærmeste pårørende adgang, selv om jeg oplyste dig om lovgrundlaget og til trods for, at direktøren for Alzheimerforeningen ringede til dig. Først da han havde talt med kommunens forvaltningschef, som så ringede til dig, blev nærmeste pårørende lukket ind.
  Jeg ved heller ikke, hvor det er, der må komme to andre pårørende på besøg; vi har da i hvert fald fået besked på, at det må der ikke hos os; men der er måske en særregler for visse afdelinger??

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top