Corona-tal falder igen
Coronavirus-COLOURBOX44519576-1.jpg
Foto: Colourbox.
Samtidig skærper Sundhedsstyrelsen anbefalingerne for nære kontakter på grund af nye smitsomme virusvarianter

I Gladsaxe er smitteincidensen nu under 200 per 100.000, efter at den i slutningen af december var over 600, og det bekræftede antal tilfælde er faldet til 124, for de seneste syv dage.

Gladsaxe er dermed den kommune med den 19.-højeste smitteincidens. Ishøj topper listen.

Antallet af corona- indlagte på Herlev og Gentofte Hospital er i dag 75 – et fald på 9 i forhold til for en uge siden. I slutningen af 2020 og starten af 2021 var tallet over 100.

Samtidig skærper Sundhedsstyrelsen midlertidigt anbefalingerne for nære kontakter og kommer med en opfordring til alle om, at holde fast i alle de smitteforebyggende anbefalinger, med baggrund i risikoen for at mere smitsomme virusvarianter vokser mere frem og udfordrer kontrollen med epidemien.

Midlertidige skærpelser for nære kontakter:

  • Man er nær kontakt, hvis man har været inden for 2 meter i mere end 15 minutter (for eksempel i samtale med personen) med en, der har fået påvist ny coronavirus.
  • Når man identificeres som nær kontakt, skal selvisolation ske hurtigst muligt og fastholdes indtil andet negative testsvar. Man skal fortsat have foretaget en test på dag 4 og dag 6 efter, at man var sidst var i nær kontakt med en smittet person.
  • Nære kontakter til personer, der er konstateret smittet med en virusvariant som for eksempel B.1.1.7, må først ophæve selvisolation ved negativt testsvar på dag 14. Der skal efter ophævelse af selvisolation være efterfølgende skærpet fokus på efterlevelse af de generelle, smitteforebyggende anbefalinger. De nære kontakter får også foretaget test dag 4 og dag 6 med henblik på at igangsætte kontaktopsporing ved positiv svar på test.
  • De skærpede retningslinjer for nære kontakter gælder alle personer, som er nære kontakter til en smittet person med COVID-19, indtil foreløbigt den 7 februar 2021.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top