Indkomstforskellene er steget
Penge-COLOURBOX1105882.jpg
Foto: Colourbox.
Også i Gladsaxe er uligheden stigende

Indkomstforskellene er steget i Danmark siden halvfemserne, men der er forholdsmæssigt få personer i lavindkomstgruppen i Danmark, i forhold til resten af OECD, og den sociale mobilitet mellem generationerne er forholdsmæssig høj.

Det kan man læse i Finansministeriets første ulighedsrapport, der udkom i slutningen af december.

Ifølge rapporten er der mange årsager til, at indkomstforskellene er steget. Blandt andet udviklingen i kapitalindkomsterne, reformer af skatte- og overførselsindkomsterne, som ikke har fulgt med lønniveauet, og ikke mindst højere og stigende uddannelsesniveau i befolkningen.

Også selvom regeringen – i sin politiske forståelse med Radikale Venstre, SF og Enhedslisten – siger at ”vi skal bekæmpe den stigende ulighed”.

I Gladsaxe mærker man også denne tendens. Rekordmange ansøgte sidste år om feriehjælp og julehjælp i Gladsaxe. Og Gladsaxes Gini-koefficient er steget fra 21 i 1990 til næsten 29 i 2019. Det er lidt lavere end landsgennemsnittet på 29, samt i nabokommunerne der alle – undtagen Herlev – har en højere Gini-koefficient end Gladsaxe.

Gladsaxe-strategien er knyttet til FN’s verdensmål, der blandt andet har som mål at reducere uligheden, og sætter fokus på social ulighed. Gini-koefficienten måler ulighed – ved tallet nul har alle samme indkomst, og ved 100 har en person alle pengene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top