Lyntest lynhurtigt væk
Corona-test-skilt.jpg
Fra 1. februar er det tilsyneladende slut med faste coronateststeder i Gladsaxe. Det er dog muligt fra tid til anden at blive testet i et mobilt testcenter i Gladsaxe, som her ved Bagsværd Stadion. Foto: Peter Kenworthy.
Falck tabte udbud om hurtigtest til SOS International og lukker testcenter

Det at blive Corona-testet skulle gerne være så nemt og hurtigt, at så mange som muligt gør det. Derfor var det en fordel, da Falck åbnede et lyntestcenter på Vandtårnsvej i midten af december, når nu der ellers ikke ligger nogen faste testcentre i Gladsaxe.

Men det er slut nu, efter SOS International vandt det seneste udbud i regionerne, og således skal levere hurtigtest til borgerne i blandt andet Region Hovedstaden fra 1. februar. Falck lukker nemlig sine testcentre.

– Vi kan desværre endnu ikke sige, præcis hvor der kommer til at ligge testcentre. Vi er lige nu i dialog med Danske Regioner – blandt andet om hvor der skal placeres stationære testcentre. Jeg håber, at vi bliver meget klogere de kommende dage og kan melde noget mere præcist ud i begyndelsen af næste uge, fortæller SOS International til Gladsaxe Bladet torsdag. Mandag kunne man stadig ikke melde noget præcist ud.

Region Hovedstaden vil dog fremover løbende sende mobile testcentre rundt i Gladsaxe, fortæller Gladsaxe Kommune.

– Testcentret bliver i stedet erstattet af mobile testcentre. Vi er lige nu i gang med at forberede, hvordan de kommende mobile teststationer kan udrulles på kommunens arbejdspladser, og medarbejdere kan blive testet mindst én gang om ugen. Regionen vil løbende sende mobile testenheder til Gladsaxe, men aftalerne indgås fra gang til gang. Disse testcentre laver PCR-test, fortæller Mette Dybkjær fra Social Balance i Gladsaxe Kommune.

Ifølge Region Hovedstadens hjemmeside, ligger de nærmeste faste teststeder i Ballerup (Energivej 50), i Nordvest (Vingelodden 6) og i Valby (Torveporten 1).

Det mobile testcenter besøger desuden igen Gladsaxe fra den 23. til den 31. januar. Denne gang i Gyngemosehallen, på Mørkhøj Bibliotek og i Gladsaxe Pædagogiske Videncenter ved Bagsværd Svømmehal. Det har åbent mellem klokken 10 og 16, og man behøver hverken at bestille tid eller have penge op ad lommen.

Lørdag 23. og søndag 24. januar
Gyngemosehallen, Gyngemose Parkvej 28A, 2860 Søborg

Mandag 25. til onsdag 27. januar
Mørkhøj Bibliotek, Ilbjerg Alle, 2860 Søborg

Torsdag 28. til søndag 31. januar
Gladsaxe Pædagogiske Videncenter, Værebrovej, 2880 Bagsværd (ved Bagsværd Svømmehal).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top