Mistænkelig genstand på Gyngemose Parkvej uskadeliggjort
A3A8ADC5-2489-4A49-875D-FAE3039DBD55.jpeg
Politiet er til stede og der er fredeligt på Gyngemose Parkvej søndag. Foto: Peter Kenworthy
Politiet var til stede med Rullemarie og evakuerede området. Der kan have været tale om en bombe, men politiet har uskadeliggjort genstanden og efterforsker sagen som et drabsforsøg

Klokken 14.20 lørdag modtog Københavns Vestegns Politi en anmeldelse fra en mand om, at der var monteret en genstand på hans bil på Gyngemose Parkvej, som kunne være en bilbombe. Med det samme blev politiet sendt til området, der blev afspærret, og forsvarets sprængningseksperter (EOD) blev rekvireret, fortalte Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse. 

Der kørte adskillige politibiler til og fra området med blink og i høj fart.

Politiet var massivt til stede og har været til stede på Gyngemose Parkvej siden, hvor man foretager undersøgelser.

– Vi undersøger et mistænkeligt forhold. Vi tager ikke nogen chancer så derfor bruger vi Rullemarie, fortalte vagtchefen hos Københavns Vestegns Politi til Gladsaxe Bladet lørdag eftermiddag.

Sprængningeksperter arbejdede på stedet. Indledningsvist valgte politiet at evakuere de nærliggende opgange. Efter EOD oplyste, at det ikke kunne udelukkes, at der kunne være tale om sprængstof, blev afspærringen udvidet, og yderligere et antal borgere blev evakueret, fortalte politiet lørdag aften.

– Vi har sikret området og har situationen under kontrol, udtalte chefpolitiinspektør Knud Stadsgaard.

– Det en alvorlig situation. Derfor har vi udkommanderet et stort antal politifolk, og har evakueret borgere, der bor i nærheden af det sted, hvor den mulige bilbombe er fundet. Gladsaxe Kommune har været behjælpelig med evakueringen, ligesom kommunen har fremskaffet forplejning til de evakuerede. Samtidig har Københavns Vestegns Politi indledt en massiv efterforskning, tilføjede han.

Klokken 22 blev den mistænkelige genstand på Gyngemose Parkvej beskudt af EOD, og det blev sikret at den var uskadeliggjort, så beboerne kunne vende hjem, skrev Københavns Vestegns Politi på Twitter.

Og ved 01.30-tiden kunne de evakuerede borgere vende tilbage til deres boliger.

Politiet arbejdede fortsat på stedet natten igennem, hvorfor områder var afspærret, skrev Københavns Vestegns Politi i en tweet.

Sagen efterforskes som drabsforsøg, siger politiet i en pressemeddelelse. Det er på nuværende tidspunkt vurderingen, at der sandsynligvis har været tale om en genstand, som kunne have forårsaget en eksplosion, men det skal yderligere tekniske undersøgelser klarlægge endeligt, siger fungerende politiinspektør Peter Malmose

Han oplyser endvidere, at motivet bag handlingen ikke ligger fast:

– Der for tidligt at fastslå, hvad der ligger bag. Vi kan på nuværende tidspunkt ikke afvise, at hændelsen kan have forbindelse til uoverensstemmelser i rocker- og bandemiljøet, men det skal efterforskningen afdække nærmere.

Efterforskningen skal afklare, hvem der har placeret det mulige sprængstof, og derfor opfordres borgere, der har set noget mistænkelig op til fundet, eller i øvrigt har kendskab til sagen, om at kontakte Københavns Vestegns Politi, siger Knud Stadsgaard.

Søndag var der fredeligt og almindelig adgang til området omkring Gyngemose Parkevej, hvor politiet dog stadig var til stede, og borgere benyttede sig af muligheden for at tale med betjentene fra den mobile politistation.

– Sammen med EOD undersøger vi fortsat genstanden fra i går – men det er endnu ikke endeligt fastslået om den kunne eksplodere eller ej – men vi efterforsker hændelsen intenst. Der er grund til at rose borgerne på Gyngemose Parkvej – både i forhold til en tålmodighed og forståelse vi mødte, da vi i går måtte evakuere over 300 beboerne – men også fordi vi i dag har modtaget mange relevante tip – blandt andet via vores mobile politistation, som har været i området hele dagen i dag og også vil være der i morgen, fortæller Claus Buhr fra Københavns Vestegns Politi til Gladsaxe Bladet søndag aften.

Københavns Vestegns Politi fortæller mandag formiddag til Gladsaxe Bladet, at man stadig ikke kan fastslå, om der var tale om en bombe.

Politiet kan kontaktes på 43861448, såfremt man har oplysninger til brug for sagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top