Pesticidrester i en del frugt og grønt
Frugt-og-grønssager-COLOURBOX6218763.jpg
Foto: Colourbox.
Men det er sjældent at der er sprøjterester over grænseværdien i det frugt og grønt som danskerne køber, siger Fødevarestyrelsen

I 2019 foretog Fødevarestyrelsen 2.055 prøver af forskellige typer frugt og grønt, samt af korn, gryn og mel, de såkaldte cerealier.

– Der blev fundet pesticidrester i 72 procent af alle prøver af konventionelt dyrket frugt og 34 procent af alle prøver af konventionelt dyrkede grøntsager samt i 45 procent af konventionelt dyrkede cerealier. Pesticidindholdene var under maksimalgrænseværdien i 98 procent af de undersøgte stikprøver af konventionelt dyrket, ikke forarbejdet frugt, grøntsager og korn, kan man læse i Fødevarestyrelsens årlige pesticidrapport, der blev udgivet i januar og laves i samarbejde med DTU Fødevareinstituttet.

På den baggrund konkluderer Fødevarestyrelsen, at fødevarerne på det danske marked generelt overholder gældende regler på området.

Der blev, ifølge rapporten, udtaget 169 prøver af økologiske vegetabilske fødevarer.

– Der var påvisninger i én prøve banan fra Ecuador og én prøve grønkål fra Spanien svarende til 1,2 procent af prøverne. Det blev vurderet, at prøverne var i overensstemmelse med varestandarden. Varerne kunne derfor deklareres som værende økologisk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top