Skudepisode på Kornmarken
Kornmarken1-FORSIDE.jpg
Foto: Peter Kenworthy.
Området er afspærret. Politiet efterforsker skudepisoden som et drabsforsøg

Hele området omkring Kornmarken er afspærret, efter en skudepisode her til morgen – blandt andet ved Oldmarken og Bondemarken.

Københavns Vestegns Politi er talstærkt tilstede omkring Kornmarken, efter skudepisoden. En person er blevet skudt, men hans tilstand er pt ukendt, fortalte Københavns Vestegns Politi på Twitter ved 8-tiden.

Politiet talte med adskillige potentielle vidner på og omkring Kornmarken, og havde også hunde på stedet. Politiet ved afspærringerne havde ingen kommentar og det har ikke været muligt at få yderligere kommentar fra politiet.

– Vi arbejder stadig talstærkt i kvarteret ved Kornmarken, og det fortsætter de kommende timer, fortalte Københavns Vestegns Politi på Twitter 9.40.

– Vi hører fortsat gerne fra vidner, som har bemærket noget mistænkeligt før, under og efter kl. 06.30, hvor episoden fandt sted og to personer i mørkt tøj løb væk, tilføjede man.

Eventuelle vidner der har bemærket mistænkelig adfærd, personer og/eller køretøjer i området bedes kontakte politiet på 114.

Efterforskes som drabsforsøg
Klokken et skrev Københavns Vestegns Politi så i en pressemeddelelse, at man efterforsker skudepisoden på Kornmarken som drabsforsøg.

– Der var afgivet flere skud på stedet, og en 55-årig mand var ramt flere gange. Han blev kørt til behandling på hospital og er onsdag ved middagstid fortsat under lægebehandling. Pårørende er underrettet, skriver politiet i pressemeddelelsen. Manden var ude og lufte sin hund, og overlevede heldigvis det målrettede drabsforsøg.

To personer – formentligt mænd – i sort tøj er set løbe væk efter skuddene.

– Vi efterforsker hændelsen som forsøg på manddrab, og at vi stadig er i en indledende fase med at indsamle alle spor og informationer – og derfor hører vi stadig meget gerne fra vidner, som har bemærket mistænkelige personer eller køretøjer i området før, under og efter kl. 6.30, siger vicepolitiinspektør i Københavns Vestegns Politi, Carsten Lansner.

Vicepolitiinspektøren tilføjer, at episoden virker målrettet, men at det er for tidligt at drage konklusioner om motiver og årsager bag hændelsen – herunder også om eventuelle banderelationer. Alt det skal den videre efterforskning kaste lys over.

Lokalbetjente i en mobil politistation har været i området ved Kornmarken fra morgenstunden, og er tilbage igen cirka mellem klokken 16 og 22, fortæller Københavns Vestegns Politi på Twitter klokken 13.30.

– Alle er velkomne forbi med oplysninger, til en snak eller blot for at hilse på, tilføjer man.

Fredag middag informerer Københavns Vestegns Politi at “der pt ikke er noget nyt”.

En af flere skudepisoder
Der har været en del episoder med skydevåben i og omkring Gladsaxe i det seneste halve år.

8. januar blev en mand anholdt, efter af have været i besiddelse af en ladt pistol som han transporterede fra Værebro til Poppelkrogen i Bagsværd.

I september blev en mand skudt og dræbt på Mørkhøjvej, og i august blev en mand dræbt af skud på Gyngemose Parkvej.

Og i august blev skød en somalisk mand med en pistol i Høje Gladsaxe. Han blev efterfølgende idømt tre et halvt års fængsel og bliver derefter udvist af Danmark.

Færre forbrydelser
Antallet af anmeldte forbrydelser er dog ellers generelt faldende. Men antallet af registrerede lovovertrædelser begået af 10-14 årige er stigende, efter ellers at have været faldende igennem en årrække, og i de seneste 10 år er antallet af overtrædelser af våbenloven mere end fordoblet.

Antallet af anmeldte manddrab på landsplan er generelt temmelig svigende fra år til år, men antallet af anmeldelser af manddrab generelt er faldet siden halvfemserne, viser tal fra Danmarks Statistik.

Anmeldte forbrydelser i henhold til straffeloven i Gladsaxe har været støt faldende siden 2009.

I Gladsaxe Kommune er antallet af borgere, der føler sig trygge i deres nabolag, ifølge tryghedsundersøgelsen, 79 procent – et stykke under landsgennemsnittet på 85 procent.

Folketinget vedtog i december en ny aftale om politiets økonomi, der blandt andet sikrer at der kommer en ny såkaldt ”nærpolitienhed” i Gladsaxe.

Ifølge opgørelser fra Eurostat, ligger Danmark i bunden i forhold til politifolk per indbygger blandt EU’s medlemslande. Det gennemsnitlige antal polititjenestemænd i Københavns Vestegns Politi var, ifølge tal fra Rigspolitiet, 723 i 2010 og 670 ti år senere i 2020.

9D848D9D-DCF2-4C85-82DE-C310633D8BA0
Der er spærret af hele vejen rundt om Kornmarken. Foto: Peter Kenworthy.

199F630E-7946-47B2-9140-84E4393B75E5
På selve Kornmarken er der adskillige lag afspærringer. Foto: Peter Kenworthy.

0720C2FE-56F9-4883-BA84-C71296C91375
Adskillige politivogne i forskellige størrelser kørte ned ad Bondemarken. Foto: Peter Kenworthy.

EDAF2639-B80D-4504-90A4-499E0CA1C863
Der var spærret af på Bondemarken. Foto: Peter Kenworthy.

CFB69CEE-132A-4DE3-8B93-A7FC0931654B
Foto: Peter Kenworthy.

F87A9D0C-EC50-4A7B-AAD5-3F318273B89A
Oldmarken var også spærret af. Foto: Peter Kenworthy.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top