Spiller padel
Tennisklub-02-04-21.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto: Kaj Bonne.
Så får man både motion og frisk luft i en coronatid, siger Claus

Padel er en forholdsvis ny sport, som spilles mest i spansktalende lande. Men sporten er også voksende i Danmark, og Gladsaxe har sin egen padelbane, på idrætsanlæggene ved Gladsaxe Stadion, der også bruges flittigt.

Her spiller Claus Sylvest, der er medlem af Gladsaxe Tennis- og Padelklub, en gang om ugen.

– Det er legen med den lille bold jeg godt kan lide. Der er rigtig mange der har fundet ud af at det her padel er rigtig sjovt, og man kan spille hele året, modsat tennis, som mest er sæsonbetonet, fortæller han.

Og Claus er ikke den eneste i Gladsaxe, som har fået øjnene op for tennissportens lillebror. Gladsaxe Tennis- og Padelklub har nemlig fået 150 nye medlemmer til padel siden coronaen startede, og 100 nye tennismedlemmer, fortæller han.

– Jo flere der kan være i aktion, og få frisk luft her i coronatiden, jo bedre, pointerer Claus Sylvest.

Ny klub
I november blev foreningen Gladsaxe Padel Klub stiftet som et samarbejde mellem folk fra flere af kommunes tennisklubber og lokale padelspillere, blandt andet formanden for Dansk Padel Forbund Ole Egholm og Jakob Raaschou Nielsen.

– Vi ønsker at padel ikke kun er for de få udvalgte, men en sport der favner bredt. Vi ser børn helt ned i 6 års alderen få utrolig godt styr på bolden, unge mennesker får sammenhold og sjov motion på en ny måde. De ældre spillere får en ny chance for at få glæden ved en sport der giver sved på panden samtidig med at du kan hygge med vennerne, fortæller formand Jakob Nielsen.

Byrådet har afsat 2 millioner kroner til at lave kommunale padelbaner. Indtil videre overvejer kommunen at lægge padelbanerne på græsarealer bag Blågård Seminarium eller ved Vadgård skole, og der er også overvejelser om at lægge padelbanerne mellem Gladsaxe Stadion og Badmintonhallen og flere andre steder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top